Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuję nagrywać krótkie filmy obowiązkowo w 60fps. Mimo dostępności i wyboru tej funkcji, nagrywane filmy nadal mają 30k/s. Sprawdziłem to w wielu aplikacjach do obróbki filmów - po wrzuceniu do aplikacji nagrania w 60fps i spowolnieniu go dwukrotnie pojawia się informacja, że film jest nagrany w 30fps i spowolnione go dwukrotnie da efekt klatkowania. Takie oszukane nagrania w 60fps sprawdziłem z dwóch telefonów - Xiaomi Redmi Note 5 i Xiaomi Redmi Note 9. Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem i wie jak go rozwiązać? 

P. S. Telefony innych marek po wyborze funkcji 60fps rzeczywiście nagrywają w tylu klatkach, sprawdzałem na Huawei i iPhone. 

Opublikowano (edytowane)

Nagrywasz oryginalnym oprogramowaniem telefonu czy jakimś wynalazkiem? Na stronie mgsm oba telefony mają podane 30 kl/s. Skąd wziąłeś te 60?

Edytowane przez brawo
Opublikowano

Tak, nagrywam oryginalnym oprogramowaniem w obu telefonach. W obu telefonach jest do wyboru opcja '1080p 60fps' (a nagrane filmy mają 30fps). Na stronie mgsm.pl oba telefony w 'Informacjach dodatkowych' mają podane inne tryby nagrywania wideo (jak zresztą większość telefonów na tej stronie). 

Opublikowano (edytowane)

To że jest w oprogramowaniu, to nie oznacza że jest w aparacie. Pokaż mi jakieś dane gdzie podają, że te telefony mają 6o kl/s, albo będzie jak ja mówię ;) Mówisz o FHD? Może te 60 (a nawet 120) jest dla 720p?

Edytowane przez brawo