Redmi7 Posted November 21, 2020 Share Posted November 21, 2020 (edited) Wyświetla mi się to co parę sekund.nie wiem jak to zlikwidować.co może być przyczyna Edited November 21, 2020 by Redmi7 Zgłaszanie nic nie pomogło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted November 21, 2020 Share Posted November 21, 2020 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nastar Posted November 21, 2020 Share Posted November 21, 2020 Ten sam problem w tel mojej narzeczonej - Mi 8 lite Miui 12.0.3.0. Dosłownie 20min temu zaczęło się. Ktoś wie jak przeinstalować/naprawić pliki panelu? Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKK Posted November 21, 2020 Share Posted November 21, 2020 (edited) U mnie również wystąpił dzisiaj ten sam problem, mam Redmi Note 5, MIUI Global 11.0.3 Android 9 z aktualizacjami zabezpieczeń z 2019-11-05. Udało mi się pozbyć wyskakujących komunikatów- wystarczyło odinstalowanie aktualizacji (Panelu sterowania). Przynajmniej można teraz korzystać normalnie z telefonu, do czasu naprawy softu przez xiaomi... Edited November 21, 2020 by MKK Czasowe rozwiązanie problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Redmi7 Posted November 21, 2020 Author Share Posted November 21, 2020 1 godzinę temu, MKK napisał: U mnie również wystąpił dzisiaj ten sam problem, mam Redmi Note 5, MIUI Global 11.0.3 Android 9 z aktualizacjami zabezpieczeń z 2019-11-05. Udało mi się pozbyć wyskakujących komunikatów- wystarczyło odinstalowanie aktualizacji (Panelu sterowania). Przynajmniej można teraz korzystać normalnie z telefonu, do czasu naprawy softu przez xiaomi... A jak odinstalować aktualizacje panelu sterowania? Już zrobiłem.odinstalowalem aktualizacje i śmiga.dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
L0R3nz Posted November 21, 2020 Share Posted November 21, 2020 Rozwiązaniem jest wyczyszczenie pamięci podręcznej aplikacji. najprościej przytrzymać skrót od panelu i na górze w chmurce pokaż informacje o aplikacji. Po prawej na samym dole wyczyść dane i dajecie wszystkie dane dalej ok i powinno pomóc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted November 22, 2020 Share Posted November 22, 2020 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts