kulig007 Opublikowano 5 Maja 2015 Opublikowano 5 Maja 2015 (edytowane) Wy tutaj dywagujecie na temat piwka o smaku miodu. Jedyny słuszny MIODOWY trunek, to : Miód Edytowane 5 Maja 2015 przez kulig007 2
Marvinka Opublikowano 5 Maja 2015 Autor Opublikowano 5 Maja 2015 Wy tutaj dywagujecie na temat piwka o smaku miodu. Jedyny słuszny MIODOWY trunek, to : Miód Pitny Trójniak Trybunalski!!! BAAAAAAANG! See you space cowboy! A miodek dobry, oj dobry! Oj mniammniam! Chociaż dwójaczek jeszcze lepciejszy.
40rozbojnik Opublikowano 5 Maja 2015 Opublikowano 5 Maja 2015 Heh, widzę że tu przyzwoita dysputa o złotym nektarze się zrobiła:). Ja właśnie czekam z niecierpliwością na dostawę domowych wyrobów od znajomego z Buska (angielskie ale, polskie ale, kölsch, Düsseldorf altbier, zwykłe jasne) - w zasadzie większość sklepowych piwek (tych lepszych) nie może się z nimi równać. Oczywiście o ile partia się uda. Mają tylko jedną wadę: po dwóch sztukach człowiek czuje się jak po zdecydowane większej ilości - trzeba bardzo uważać z dawkowaniem:) Wysłane z mojego UMI ZERO
osekltd Opublikowano 5 Maja 2015 Opublikowano 5 Maja 2015 A się z kolegą nie zgodzę, jak już to miodek Kurpiowski dwójniak, z APIS Lublin. Wysłane z mojego D6503
Marvinka Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Opublikowano 6 Maja 2015 Anstad I kierując się wczorajszymi przekrzykiwaniami Marvinka skoczyła po Anstada... Aby stwierdzić, że ma 0,5 a nie 0,6 jak się upierała. Ło proszę, nie ma to jak zweryfikować rzeczywistość. Psiperasiać!
Marvinka Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Opublikowano 19 Maja 2015 Marvinka w uznaniu zasług otrzymała dzisiaj Soplicę, model śliwkowy. Po dogłębnej analizie ten ROM nie był jeszcze próbowany w lokalnym ekosystemie. Czy ktoś kojarzy jakie to jest w smaku? Słodkie - dobrze, kwaśne - Marvinka odłoży na półkę "w podziękowaniu za pomoc" i sprezentuje komuś innemu przy najbliższej okazji.
kulig007 Opublikowano 19 Maja 2015 Opublikowano 19 Maja 2015 (edytowane) Słodkie, jak większość trunków smakowych Soplicy. Nigdy nie przepadałem za śliwką, ale miałem okazję spróbować tej zmrożonej wódeczki. Było OK, bez emocji, ale do wypicia Ale ja zawsze trzymam, się zasady, że tego typu trunki są ciężkie i maks 0,5l / 2 osoby to optymalna ilość. Później za słodko się robi i trzeba wyciągać '' czystą ''. Ale jeśli chodzi o Soplicę, to ja preferuję Czarna Porzeczka, albo Pigwa. Wysłane z mojego MI 2S Edytowane 19 Maja 2015 przez kulig007 1
Marvinka Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Opublikowano 19 Maja 2015 Słodkie, jak większość trunków smakowych Soplicy. Nigdy nie przepadałem za śliwką, ale miałem okazję spróbować tej zmrożonej wódeczki. Było OK, bez emocji, ale do wypicia Ale ja zawsze trzymam, się zasady, że tego typu trunki są ciężkie i maks 0,5l / 2 osoby to optymalna ilość. Później za słodko się robi i trzeba wyciągać '' czystą ''. Ale jeśli chodzi o Soplicę, to ja preferuję Czarna Porzeczka, albo Pigwa. Wysłane z mojego MI 2S A, czyli będzie co do herbatki nocą wlać. Dziękować! Pigwówkę Marvinka zna bardzo dobrze i uwielbia, oczywiście w rozsądnych ilościach. Prócz tego Malinka, Porzeczka i Wisienka. Śliwka - no nie zdarzyło się. A skoro już o tym mowa, to znasz może Orzech Włoski? Z Laskowych troszkę taka słodziasta jest za bardzo...
kulig007 Opublikowano 19 Maja 2015 Opublikowano 19 Maja 2015 (edytowane) Orzech Włoski - słyszałem, ale nie znam. Orzecha próbowałem, ale tego naszego rodzimego - laskowego . A napiszę więcej - orzech laskowy + mleko, w takiej konfiguracji to znam Owszem, bardzo dobre... Ale nie dla mnie, bo nie uważam takich eksperymentów Bo... Wódka ma być czysta i tylko z ziemniaków! Wysłane z mojego MI 2S Edytowane 19 Maja 2015 przez kulig007 1
Marvinka Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Opublikowano 19 Maja 2015 Orzech Włoski - słyszałem, ale nie znam. Orzecha próbowałem, ale tego naszego rodzimego - laskowego . A napiszę więcej - orzech laskowy + mleko, w takiej konfiguracji to znam Owszem, bardzo dobre... Ale nie dla mnie, bo nie uważam takich eksperymentów Bo... Wódka ma być czysta i tylko z ziemniaków! Wysłane z mojego MI 2S Alkohol z mlekiem? FUJKU!!! BLIE! To się w ogóle da pić? Co do "pyrkówki", to owszem, owszem, tylko, że tutaj trudno coś z takiego asortymentu znaleźć i to w jakiejś rozsądnej cenie...
kulig007 Opublikowano 19 Maja 2015 Opublikowano 19 Maja 2015 (edytowane) Wiem, wiem. Moja pierwsza reakcja, na połączenie wódki z mlekiem była identyczna! Ale spróbowałem i nie będę siebie oszukiwać - jest to dobre połączenie. Ale jak wyżej wspomniałem, to nie dla mnie. Zachwyca się zawsze - orzechówką z mlekiem, ta piękniejsza część towarzystwa, więc trunek bardziej w tę stronę A co do dobrej ziemniaczanej, ale wszędzie dostępnej wódki - polecam Palace. Wysłane z mojego MI 2S Edytowane 19 Maja 2015 przez kulig007
Marvinka Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Opublikowano 19 Maja 2015 Wiem, wiem. Moja pierwsza reakcja, na połączenie wódki z mlekiem była identyczna! Ale spróbowałem i nie będę siebie oszukiwać - jest to dobre połączenie. Ale jak wyżej wspomniałem, to nie dla mnie. Zachwyca się zawsze - orzechówką z mlekiem, ta piękniejsza część towarzystwa, więc trunek bardziej w tę stronę A co do dobrej ziemniaczanej, ale wszędzie dostępnej wódki - polecam Palace. Wysłane z mojego MI 2S Marvinka ma pod ręką "eklerka", zerknie przy najbliższej okazji i na jakąś grubszą okazję będzie jak znalazł. Pałacówkę się popija jakoś specyficznie, czy wcale?
papas Opublikowano 19 Maja 2015 Opublikowano 19 Maja 2015 Pivo Strakonický Dudák 11 nepasterované - ambrozja... Cena w Czechach: 1,35 zł Cena w PL: 5 zł
Numb Opublikowano 19 Maja 2015 Opublikowano 19 Maja 2015 Akcyza? Tacy politycy, okradają, a ludzie dalej głosują...
Marvinka Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Opublikowano 19 Maja 2015 Pivo Strakonický Dudák 11 nepasterované - ambrozja... Cena w Czechach: 1,35 zł Cena w PL: 5 zł ... Jezus zapłakał... A ten, no, Primator? Zwłaszcza ten koszmarnie 24%owy? U nas cena po zbóju... Akcyza? Tacy politycy, okradają, a ludzie dalej głosują... To jest swoją drogą ciekawe. W interesie każdego polityka leży, aby Polacy byli napruci w siwy dym, natrawieni albo obie te rzeczy na raz - wówczas można by z nami robić już naprawdę totalnie czego dusza zapragnie. Świętej pamięci dziadunio powiadał Marvince, że tak właśnie "pan dziedzic" kontrolował chłopów, rozpijał ich, płacił za robotę w kartkach na wódkę...
Numb Opublikowano 19 Maja 2015 Opublikowano 19 Maja 2015 To jest swoją drogą ciekawe. W interesie każdego polityka leży, aby Polacy byli napruci w siwy dym, natrawieni albo obie te rzeczy na raz - wówczas można by z nami robić już naprawdę totalnie czego dusza zapragnie. Świętej pamięci dziadunio powiadał Marvince, że tak właśnie "pan dziedzic" kontrolował chłopów, rozpijał ich, płacił za robotę w kartkach na wódkę... Polacy są już tak nietrzeźwi umysłowo, że nie trzeba ich upijać A na alkoholu można sporo zarobić. 1
Marvinka Opublikowano 20 Maja 2015 Autor Opublikowano 20 Maja 2015 Polacy są już tak nietrzeźwi umysłowo, że nie trzeba ich upijać A na alkoholu można sporo zarobić. Ej, no, my jesteśmy fajny naród, tylko w złym miejscu nas wpakowano. Jak w obrazku Mleczki:
edass Opublikowano 24 Maja 2015 Opublikowano 24 Maja 2015 Witam Wracając do tematu a odbierając od browarów polecam coś mocniejszego - Zielona Wróżka - tylko nie za często . Większość potrzebnych składników jest łatwo osiągalny i całkiem niedroga a mianowicie : - zimna woda niemoralna twu! mineralna - Cukier w kostkach - Absynt - tutaj pojawia się problem z dostępnością - w naszym kraju nie można kupić absyntu. Całkiem niezły mają Czesi a podobno rewelacyjny Hiszpanie ( tego nie piłem). No i przepis: Na duży kieliszek kładziemy łyżeczkę z kostka cukru. Przelewam 50ml absyntu przez kostkę cukru po czym ją podałam. Jak zgaśnie to mieszamy nią Absynt i dolewamy mineralke. Gotowe. Super smak i aromat. Polecam również Ouzo z mineralką. Pozdrawiam. 1
Marvinka Opublikowano 24 Maja 2015 Autor Opublikowano 24 Maja 2015 Pozdrawiam. Oooo, smakosz! A jaki absyncik pan preferuje? Marvinka szanuje bardzo czarny Calavera Noir, którego się Marvinka opiła na Costa del Sol, albo Habsburski zielony, z tym, że to siekiery straszliwe - ponad 80 megawatów mają. Dwa kielunki i Janek Wiśniewski padł. Z tym, że co do dostępności absyntu w Polsce to nie jest tragicznie. W stolicy bywając Marvinka widziała, w sklepach Internetowych jest tego sporo, Jacques Senaux chyba nawet w Lakoholach Świata się trafia. Greckie Ouzo? Toć to Anyżówa! Taka sama rzecz jak Turecka Raki. BLIE! BLIE BLIE, BLIE, FUJKU!
Marvinka Opublikowano 27 Maja 2015 Autor Opublikowano 27 Maja 2015 Korzystając z ładnej pogody i przypływu środków finansowych Marvibka zakupiła bukiet kwiatków, żeby ładnie pachniały wieczorkami. Tylko żeby nie było nieporozumień: to jest obliczone co najmniej na tydzień, a nie jedno posiedzenie!
Addamas Opublikowano 15 Lipca 2015 Opublikowano 15 Lipca 2015 Jestem pewien, że się zawiedziesz na Gryczanym (o ile Piwo na Miodzie Gryczanym jest pyszne, tak to jak kupiłem nie smakowało mi kompletnie ) , za to Miodne jest moim zdaniem The Best of Miodowe z Polski.
Numb Opublikowano 15 Lipca 2015 Opublikowano 15 Lipca 2015 Ktoś pił może Troopera? Na jesieni ma być mocniejsza wersja, która być może gdzieś się u nad pojawi. http://www.blabbermouth.net/news/iron-maiden-to-celebrate-10-million-pints-of-trooper-with-a-new-limited-edition-brew/
Rekomendowane odpowiedzi