Wetxxx Posted November 17, 2020 Posted November 17, 2020 (edited) Witam. Mój nowy 3H nie chce się połączyć z routerem Compal od UPC jak ustawione jest mieszane szyfrowanie w zakładce bezpieczeństwo tj. WPA-PSK/WPA2-PSK. Jak przestawię ustawienia routera na WPA2-PSK to łączy od razu, ale mam kilka urządzeń, które potrzebują starego szyfrowania i tu pojawia się problem. Pisałem do Xiaomi jako feedback, ale mnie olali. Macie jakiś pomysł jak sobie poradzić z tym problemem? Dodam, że drugi oczyszczacz Mi Purifier Pro łączy się bezproblemu na podstawowych ustawieniach (tryb mieszany WPA i WPA2). Edited November 17, 2020 by Wetxxx
PawelP7 Posted November 28, 2020 Posted November 28, 2020 Również mi się nie chciał łączyć na trybie mieszanym. Przestawienie pomogło ! Dziękuję bardzo za pomoc !
rezmus Posted November 28, 2020 Posted November 28, 2020 Dnia 17.11.2020 o 14:55, Wetxxx napisał: Witam. Mój nowy 3H nie chce się połączyć z routerem Compal od UPC jak ustawione jest mieszane szyfrowanie w zakładce bezpieczeństwo tj. WPA-PSK/WPA2-PSK. Jak przestawię ustawienia routera na WPA2-PSK to łączy od razu, ale mam kilka urządzeń, które potrzebują starego szyfrowania i tu pojawia się problem. Pisałem do Xiaomi jako feedback, ale mnie olali. Macie jakiś pomysł jak sobie poradzić z tym problemem? Dodam, że drugi oczyszczacz Mi Purifier Pro łączy się bezproblemu na podstawowych ustawieniach (tryb mieszany WPA i WPA2). obnizyc firmware do 2.0.5
Wetxxx Posted December 8, 2020 Author Posted December 8, 2020 (edited) Dnia 28.11.2020 o 23:44, rezmus napisał: obnizyc firmware do 2.0.5 Ale to jest półśrodek. Xiaomi powinno naprawić ten problem kolejnym updejtem. Niestety milczą na moje zgłoszenie. Czy downgrade do niższej wersji jest legalny? I czy nie stracę gwarancji? Edited December 8, 2020 by Wetxxx
rezmus Posted December 8, 2020 Posted December 8, 2020 (edited) jesli dziala dobrze na wszystkich routerach z wyjatkiem dedykowanego upc to raczej nie jest problem xiaomi. Edited December 8, 2020 by rezmus
Wetxxx Posted December 11, 2020 Author Posted December 11, 2020 Dnia 28.11.2020 o 20:13, PawelP7 napisał: Również mi się nie chciał łączyć na trybie mieszanym. Przestawienie pomogło ! Dziękuję bardzo za pomoc ! Na jakim routerze miałeś problem z szyfrowaniem mieszanym?
Recommended Posts