Jump to content

Xiaomi Mi Air Purifier 3H - problem z szyfrowaniem WPA-PSK

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam. Mój nowy 3H nie chce się połączyć z routerem Compal od UPC jak ustawione jest mieszane szyfrowanie w zakładce bezpieczeństwo tj. WPA-PSK/WPA2-PSK. Jak przestawię ustawienia routera na WPA2-PSK to łączy od razu, ale mam kilka urządzeń, które potrzebują starego szyfrowania i tu pojawia się problem. Pisałem do Xiaomi jako feedback, ale mnie olali. Macie jakiś pomysł jak sobie poradzić z tym problemem? Dodam, że drugi oczyszczacz Mi Purifier Pro łączy się bezproblemu na podstawowych ustawieniach (tryb mieszany WPA i WPA2). 

Edited by Wetxxx
  • 2 weeks later...
Posted
Dnia 17.11.2020 o 14:55, Wetxxx napisał:

Witam. Mój nowy 3H nie chce się połączyć z routerem Compal od UPC jak ustawione jest mieszane szyfrowanie w zakładce bezpieczeństwo tj. WPA-PSK/WPA2-PSK. Jak przestawię ustawienia routera na WPA2-PSK to łączy od razu, ale mam kilka urządzeń, które potrzebują starego szyfrowania i tu pojawia się problem. Pisałem do Xiaomi jako feedback, ale mnie olali. Macie jakiś pomysł jak sobie poradzić z tym problemem? Dodam, że drugi oczyszczacz Mi Purifier Pro łączy się bezproblemu na podstawowych ustawieniach (tryb mieszany WPA i WPA2). 

obnizyc firmware do 2.0.5

• 2 weeks later...
Posted (edited)
Dnia 28.11.2020 o 23:44, rezmus napisał:

obnizyc firmware do 2.0.5

Ale to jest półśrodek. Xiaomi powinno naprawić ten problem kolejnym updejtem. Niestety milczą na moje zgłoszenie. Czy downgrade do niższej wersji jest legalny? I czy nie stracę gwarancji? 

Edited by Wetxxx
Posted (edited)

jesli dziala dobrze na wszystkich routerach z wyjatkiem dedykowanego upc to raczej nie jest problem xiaomi.

Edited by rezmus
Posted
Dnia 28.11.2020 o 20:13, PawelP7 napisał:

Również mi się nie chciał łączyć na trybie mieszanym. Przestawienie pomogło ! Dziękuję bardzo za pomoc !

Na jakim routerze miałeś problem z szyfrowaniem mieszanym?