Wetxxx Posted November 17, 2020 Share Posted November 17, 2020 (edited) Witam. Mój nowy 3H nie chce się połączyć z routerem Compal od UPC jak ustawione jest mieszane szyfrowanie w zakładce bezpieczeństwo tj. WPA-PSK/WPA2-PSK. Jak przestawię ustawienia routera na WPA2-PSK to łączy od razu, ale mam kilka urządzeń, które potrzebują starego szyfrowania i tu pojawia się problem. Pisałem do Xiaomi jako feedback, ale mnie olali. Macie jakiś pomysł jak sobie poradzić z tym problemem? Dodam, że drugi oczyszczacz Mi Purifier Pro łączy się bezproblemu na podstawowych ustawieniach (tryb mieszany WPA i WPA2). Edited November 17, 2020 by Wetxxx Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP7 Posted November 28, 2020 Share Posted November 28, 2020 Również mi się nie chciał łączyć na trybie mieszanym. Przestawienie pomogło ! Dziękuję bardzo za pomoc ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted November 28, 2020 Share Posted November 28, 2020 Dnia 17.11.2020 o 14:55, Wetxxx napisał: Witam. Mój nowy 3H nie chce się połączyć z routerem Compal od UPC jak ustawione jest mieszane szyfrowanie w zakładce bezpieczeństwo tj. WPA-PSK/WPA2-PSK. Jak przestawię ustawienia routera na WPA2-PSK to łączy od razu, ale mam kilka urządzeń, które potrzebują starego szyfrowania i tu pojawia się problem. Pisałem do Xiaomi jako feedback, ale mnie olali. Macie jakiś pomysł jak sobie poradzić z tym problemem? Dodam, że drugi oczyszczacz Mi Purifier Pro łączy się bezproblemu na podstawowych ustawieniach (tryb mieszany WPA i WPA2). obnizyc firmware do 2.0.5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wetxxx Posted December 8, 2020 Author Share Posted December 8, 2020 (edited) Dnia 28.11.2020 o 23:44, rezmus napisał: obnizyc firmware do 2.0.5 Ale to jest półśrodek. Xiaomi powinno naprawić ten problem kolejnym updejtem. Niestety milczą na moje zgłoszenie. Czy downgrade do niższej wersji jest legalny? I czy nie stracę gwarancji? Edited December 8, 2020 by Wetxxx Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted December 8, 2020 Share Posted December 8, 2020 (edited) jesli dziala dobrze na wszystkich routerach z wyjatkiem dedykowanego upc to raczej nie jest problem xiaomi. Edited December 8, 2020 by rezmus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wetxxx Posted December 11, 2020 Author Share Posted December 11, 2020 Dnia 28.11.2020 o 20:13, PawelP7 napisał: Również mi się nie chciał łączyć na trybie mieszanym. Przestawienie pomogło ! Dziękuję bardzo za pomoc ! Na jakim routerze miałeś problem z szyfrowaniem mieszanym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts