Skocz do zawartości

Instalacja Xiaomi.eu raz jeszcze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako, że dwa ostatnie wątki o instalacji MIUI Polska na Poco F2 zostały zamknięte to chciałbym jeszcze wrócić do tematu gdyż cały czas nie udaje mi się przez to przebrnąć.

Odblokowałem BL, potem twrp przez fastboot, no i tu pojawia się problem bo w recovery gdy robię format data to po restarcie recovery mam monit o hasło i komp wykrywa telefon tylko  jako "odtwarzacz multimedialny". Nie ma możliwości skopiowania pliku z romem na telefon. Podpiąłem pendriva i zainstalowałem rom z niego ale mimo, że instalacja przebiegła bez błędów to system nie startował. Logo POCO i bootlop :-(

Na stronie głównej wyczytałem, że są problemy z TWRP do wersji 20.10.15/20 i dlatego mam pytania:
1) czy instalując starszą wersję MIUI będę mógł potem zrobić aktualizację przez OTA do nowszej wersji ?
2) czy do instalacji starszej wersji MIUI konieczna jest starsza wersja TWRP ? Są jakieś archiwa wersji TWRP ?

W TYM poście "morr29" napisał :

Cytat

Następnie zgodnie z instrukcją dla Redmi K30 https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-na-redmi-k30-k30-5g/ wrzuciłem rom stable xiaomi.eu_multi_HMK30Pro_V12.1.3.0.RJKCNXM_v12-11 i wszystko ruszyło.

Pytanie tylko: którą wersją TWRP?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...