czaras90 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Witam, mam problem z nowym Redmi 2, otóż po kilku dniach użytkowania zauważyłem, że obudowa na dole po lekkim dotknięciu trzeszczy (najbardziej lewy i prawy dół, czasami środek). Dbam o telefon jak o żaden inny, nosze w pokrowcu, ani razu nie spadł. Zauważyłem, że po włożeniu samej baterii (bez obudowy) również trzeszczy (dokładnie naciskając dół lub róg baterii). Zaniepokoiło mnie małe wybrzuszenie, które według mnie może świadczyć o tym, że bateria leży nierówno stąd te trzeszczenia. (zaznaczone na czerwono) Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi, sugestie, Pozdrawiam.
jordan87 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Jak dla mnie na tym zdjęciu nic nie widać oprócz prawdopodobnie taśmy która idzie pod naklejką. Z tym trzeszczeniem to czy aby nie przesadzasz? Ściskasz go co kilka sekund podczas rozmowy aby to sprawdzić? Mi się to nigdy nie zdarzyło albo nie zwróciłem uwagi na żadnym telefonie ale wiem że niektórzy w rożnych modelach na takie problemy podkładają kawałek papieru pod klapkę w różnych miejscach.
tosshi2 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 (edytowane) Telefony xiaomi z serii redmi tak maja. Wszystkie maja trzeszczaca obudowe. Ja mialem sporo tych telefonow nawet redmi 2 i we wszystkich trzeszczala. Jest jedno rozwiazanie, naklejenie tasmy izolacyjnej w kilki miejscach na tylnej obudowie od srodka. Ja tak zrobilem i nic nie trzeszczy. Wbrew pozorom to duzo smartfonow ma ten problem u innych producentow. Edytowane 28 Kwietnia 2015 przez tosshi2 1
czaras90 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Tosshi2, dzieki za podpowiedz! Mam nadzieje, ze to juz koniec problemow z moim redmi;D pozdrawiam
jordan87 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 W takim razie ja najprawdopodobniej w ogóle nie zwracam uwagi jeśli faktycznie trzeszczy.
Rekomendowane odpowiedzi