Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z nowym Redmi 2, otóż po kilku dniach użytkowania zauważyłem, że obudowa na dole po lekkim dotknięciu trzeszczy (najbardziej lewy i prawy dół, czasami środek). Dbam o telefon jak o żaden inny, nosze w pokrowcu, ani razu nie spadł. Zauważyłem, że po włożeniu samej baterii (bez obudowy) również trzeszczy (dokładnie naciskając dół lub róg baterii).

Zaniepokoiło mnie małe wybrzuszenie, które według mnie może świadczyć o tym, że bateria leży nierówno stąd te trzeszczenia. (zaznaczone na czerwono)

Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi, sugestie,

Pozdrawiam.

post-5251-0-19736700-1430163812_thumb.jp

Opublikowano

Jak dla mnie na tym zdjęciu nic nie widać oprócz prawdopodobnie taśmy która idzie pod naklejką.

Z tym trzeszczeniem to czy aby nie przesadzasz? :P

Ściskasz go co kilka sekund podczas rozmowy aby to sprawdzić?

Mi się to nigdy nie zdarzyło albo nie zwróciłem uwagi na żadnym telefonie ale wiem że niektórzy w rożnych modelach na takie problemy podkładają kawałek papieru pod klapkę w różnych miejscach.

Opublikowano (edytowane)

Telefony xiaomi z serii redmi tak maja. Wszystkie maja trzeszczaca obudowe. Ja mialem sporo tych telefonow nawet redmi 2 i we wszystkich trzeszczala. Jest jedno rozwiazanie, naklejenie tasmy izolacyjnej w kilki miejscach na tylnej obudowie od srodka. Ja tak zrobilem i nic nie trzeszczy.

Wbrew pozorom to duzo smartfonow ma ten problem u innych producentow.

Edytowane przez tosshi2
  • Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...