Szerpa Opublikowano 1 Października 2020 Opublikowano 1 Października 2020 Cześć, Zakupiłem słuchawki Steelseries Arctis 1 Wireless i mam problem z połączeniem ich z Redmi 8 (MIUI 11, V11.0.1.0.QCNCNXM). Słuchawki łączą się poprzez dedykowany moduł wpinany do telefonu w USB-C. Nie jest potrzebna instalacja na Android, wszystko powinno działać od razu po wpięciu modułu i na innych urządzeniach faktycznie się tak dzieje (więc słuchawki działają), natomiast na moim Redmi 8 nie jest przekazywany dźwięk do słuchawek. Po wpięciu modułu następuje połączenie (widzę po diodzie na słuchawkach), mogę za pomocą przycisku na słuchawkach włączyć/wyłączyć utwór (co potwierdza, że komunikacja jest), ale nie jest przekazywany dźwięk do słuchawek. Połączenie przez kabel działa, dźwięk jest przesyłany do słuchawek. Ktoś ma pomysł z czego może wynikać problem z połączeniem bezprzewodowym, jest jakaś blokada w telefonie na przekazywanie dźwięku po USB-C, lub coś w ustawieniach należy odblokować, albo kwestia MIUI?
Netoper Opublikowano 1 Października 2020 Opublikowano 1 Października 2020 Może o to chodzi (?)Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
FromWP Opublikowano 1 Października 2020 Opublikowano 1 Października 2020 20 minut temu, Szerpa napisał: jest jakaś blokada w telefonie na przekazywanie dźwięku po USB-C, lub coś w ustawieniach należy odblokować, albo kwestia MIUI? Poszukaj w opcjach programistycznych. Coś z dźwiękiem po USB powinno być.
Szerpa Opublikowano 1 Października 2020 Autor Opublikowano 1 Października 2020 2 godziny temu, Netoper napisał: Może o to chodzi (?) Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Komunikacja jest radiowa, nie potrzeba włączać bluetooth, nie ma parowania, więc to nie będzie to. 2 godziny temu, FromWP napisał: Poszukaj w opcjach programistycznych. Coś z dźwiękiem po USB powinno być. Jest "Wyłącz kierowanie dźwiękowe USB" - mam to wyłączone, więc powinno być ok. By mieć pewność włączyłem i bez efektu.
Karokus Opublikowano 4 Grudnia 2020 Opublikowano 4 Grudnia 2020 W tym czarnym urządzeniu co podłączasz to telefonu masz taki przycisk Xbox i USB . Zmień na USB
Rekomendowane odpowiedzi