Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Zakupiłem słuchawki Steelseries Arctis 1 Wireless i mam problem z połączeniem ich z Redmi 8 (MIUI 11, V11.0.1.0.QCNCNXM). Słuchawki łączą się poprzez dedykowany moduł wpinany do telefonu w USB-C. Nie jest potrzebna instalacja na Android, wszystko powinno działać od razu po wpięciu modułu i na innych urządzeniach faktycznie się tak dzieje (więc słuchawki działają), natomiast na moim Redmi 8 nie jest przekazywany dźwięk do słuchawek. Po wpięciu modułu następuje połączenie (widzę po diodzie na słuchawkach), mogę za pomocą przycisku na słuchawkach włączyć/wyłączyć utwór (co potwierdza, że komunikacja jest), ale nie jest przekazywany dźwięk do słuchawek. Połączenie przez kabel działa, dźwięk jest przesyłany do słuchawek. Ktoś ma pomysł z czego może wynikać problem z połączeniem bezprzewodowym, jest jakaś blokada w telefonie na przekazywanie dźwięku po USB-C, lub coś w ustawieniach należy odblokować, albo kwestia MIUI?

Opublikowano
20 minut temu, Szerpa napisał:

jest jakaś blokada w telefonie na przekazywanie dźwięku po USB-C, lub coś w ustawieniach należy odblokować, albo kwestia MIUI?

Poszukaj w opcjach programistycznych. Coś z dźwiękiem po USB powinno być.

Opublikowano
2 godziny temu, Netoper napisał:

Może o to chodzi (?)

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Komunikacja jest radiowa, nie potrzeba włączać bluetooth, nie ma parowania, więc to nie będzie to.

2 godziny temu, FromWP napisał:

Poszukaj w opcjach programistycznych. Coś z dźwiękiem po USB powinno być.

Jest "Wyłącz kierowanie dźwiękowe USB" - mam to wyłączone, więc powinno być ok. By mieć pewność włączyłem i bez efektu.

• 2 miesiące temu...