Skocz do zawartości

co to za aplikacja/proces com.miui.notification: remote

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czy ktoś wie co to jest i co robi? Wczoraj w ciągu 6 godzin zużyła aż 40% energii. Wcześniej w ogóle jej nie widziałam na liście prądożerców. Nie widać też tego w aplikacjach.

Dodam

W tym czasie miałem włączone tylko Endomondo i muzykę systemową (jak zawsze)

Mi9TPro

Edytowane przez brawo
Opublikowano (edytowane)

Wrócę do tematu, bo jest męczący...

Dziś przez blisko 5 godzin (jazda na rowerze) znów tajemnicza aplikacja/usługa/proces zżarła aż ponad 40% energii w tym okresie czasowym. Włączone było jak zwykle jedynie Endomondo i Mi muzyka. Kilka razy uruchomiłem telefon na krótko. Na obrazkach widać ciekawą rzecz. Zobaczcie na wysłane i odebrane dane. Endomondo ma prawo bo przesyła na serwery trasę. Muzyka jakieś tam mikroskopijne wielkości. No ale co wysłał i odebrał ten "remote" w ilości ponad 13 MB?

Dodam, że mam wyłączoną opcję "znajdź telefon" w Xiaomi więc nie powinien przesyłać lokalizacji oraz wyłączone usługi online w muzyce. Synchronizacja ustawiona na po WiFi i tylko kilka opcji typu fotki, nagrania, sms. Gdyby nie to "cóś" miałbym o około 15% więcej mocy w aku...

Screenshot_2020-09-25-13-49-52-278_com.miui.securitycenter.jpg Screenshot_2020-09-25-13-50-01-037_com.miui.securitycenter.jpg Screenshot_2020-09-25-13-50-09-957_com.miui.securitycenter.jpg Screenshot_2020-09-25-13-50-23-332_com.miui.securitycenter.jpg Screenshot_2020-09-25-13-50-46-708_com.miui.securitycenter.jpg

Edytowane przez mrosi
Można? Można!