Skocz do zawartości

Mi Xiaomi Power Bank 16000Mah - To Jest Oryginał?

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Wiem, że troszkę odkopię temat, ale power banki osobiście polecam kupować nawet w Polsce. Ceny nie różnią się aż tak, dostawy są z Polski, a i jak dostaniemy podróbkę bardzo łatwo to reklamować. 

Opublikowano

Wiem, że troszkę odkopię temat, ale power banki osobiście polecam kupować nawet w Polsce. Ceny nie różnią się aż tak, dostawy są z Polski, a i jak dostaniemy podróbkę bardzo łatwo to reklamować. 

Właśnie, że ceny się bardzo różnią. Ostatnio w podróży gdzieś zgubiłem mojego power banka i zamówiłem wersje 16000 mAh z allbuy.com, zapłaciłem za niego 75 zł, a w Polsce poniżej 120 zł nie masz szans żeby go kupić. Nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie 50 zł to duża różnica.

• Like 1
Opublikowano

Hmm, jak wezmę pod uwagę dostawę z Polski (czyli max 2-3 dni), zmienny kurs dolara (czyli jak kiedyś było 3,2, a teraz jest 3,8 - coraz mniej się opłaca), zmienny kurs USD/EUR, który dużo wpływa na przewalutowanie ze strony banków, no i przede wszystkim - 2 lata rękojmi + pewność, że nie dostanę podróbki (a jak dostanę to zwrócę ją w 3 minuty), to ja tam czasem wolę dopłacić nawet to 50 zł, i mieć pewność w miarę dobrego zakupu. 

Opublikowano (edytowane)

Gdyby mi się spieszyło to wiadomo, że bym zamówił z Polski, ale tak to wolę trochę kasy zaoszczędzić. Zakupy robię wtedy, gdy dolar stoi nisko, o oryginalność też się nie martwię, bo robię zakupy w sprawdzonych sklepach. 50, czy 150 zł to ja mogę dopłacić, ale kupując telefon za 1500, wtedy faktycznie te 150 zł nie robi różnicy, ale nie kiedy zamawiam takie drobiazgi jak powerbank. Za cenę 1 w Polsce, mam 2 w Chinach.

Popatrz w skali całego roku, jeśli ktoś naprawdę dużo kupuje w Chinach, a nie w Polsce, to w ciągu roki zaoszczędzi na porządny telefon.

Edytowane przez aQua
  • Like 1
Opublikowano

Jedyną różnicą jest czas dostawy.

Ceny urządzeń sprowadzanych są zupełnie inne, nawet o połowę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...