Lukasqqq Opublikowano 5 Września 2020 Opublikowano 5 Września 2020 Do czego służą te opcje w aplikacji?
AniaN Opublikowano 4 Lutego 2021 Opublikowano 4 Lutego 2021 Kupilam Viomi v3 i lipa. nie działa tak jak powinien. Nie jedzie do wyznaczonych pomieszczeń, nie odkurza inteligentnie, jeździ czasami po tym samym. Cos jakby z aplikacja nie tak.:( Pomóżcie.
janita Opublikowano 12 Maja 2021 Opublikowano 12 Maja 2021 Z powodu braku dostępu do oprogramowania robota (z braku dostępu do właściwego serwera w sieci) nie mogę wykonać podstawowych czynności: - mapowania pomieszczeń i zapisywania w pamięci urządzenia, obecne sprzątanie wymaga ponownego mapowania, - wykorzystywania pełnego zasysania (podciśnienia) zwiększającego skuteczność sprzątania, - zwiększania dozowania wody bo w standardowym podawaniu na podłodze zostają ledwie mizerne ślady mopowania, - brak możliwości mopowania w jodełkę czy jak inne określenie "Y", bez tej możliwości jakość tej czynności mija się z celem, - uporczywe próby przejechania przez próg między pomieszczeniami, bo laser wysokości progu nie rozpoznaje, powodują zawieszeniem robota na progu. Jedyne wyjście to oddzielać pomieszczenia poprzez zamknięcie drzwi, - brak możliwości stawiania wirtualnych ścian z powodu j.w., - brak możliwości rozpoczęcia sprzątania od wybranego miejsca, - brak możliwości sterowania ruchem robota w dowolnym kierunku w celu usuwania większych zabrudzeń w jednym miejscu, - instrukcja obsługi jest beznadziejnie krótka i praktycznie nie wyjaśniająca niczego co dotyczyłoby oprogramowania, - wielogodzinne próby sparowania robota z oprogramowaniem bezskuteczne, - walory tego robota bez dostępu do oprogramowania zapewni z podobnym skutkiem najprostsze urządzenie za parę złotych z marketu lub miotła. Czy udało się komuś pokonać te problemy z wgraniem oprogramowania pod wyborem właściwego serwera. Próbowałem już w Chinach, Hongkongu, Niemczech, Anglii i oczywiście Polski, z wyborem ponadto języka angielskiego. Jeśli w jakiś sposób naruszyłem dobre zasady tego forum to przepraszam ale jestem w czarnej d...e i nie wiem jak wybrnąć z problemu.
janita Opublikowano 16 Maja 2021 Opublikowano 16 Maja 2021 W uzupełnieniu informuję, że sprawa się "rypła" czyli wyjaśniła. Router wi-fi domowego nie może zawierać w swej nazwie żadnych innych znaków oprócz liter i cyfr. Po zmianie nazwy dostęp do oprogramowania jest całkowity, sprawny i w miarę łatwy dla kogoś kto wie jak je obsługiwać.
Rekomendowane odpowiedzi