mrevib Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Witam. Wczoraj padła mi bateria. Podłączyłem pod ładowarkę. Pojawiła się ikona ładowania. Po chwili włączyłem telefon. Pokazało się logo MIUI na jakieś 0.5s i tyle. Po podłączeniu ładowarki nic się nie dzieje. Po dłuższym przytrzymaniu POWER to samo, logo na 0.5s i nic więcej. Fastboot działa normalnie. Na Recovery nie da się wejść. Co się mogło stać ? I jak to ogarnąć ? Kika dni temu zmieniłem OS na Lineage 16. Dzisiaj odłączyłem baterię, i dalej problem opisany wyżej. Wymieniałem także złącze ładowania i mikrofonu. Nadal nic.
kamillm Opublikowano 3 Września 2020 Opublikowano 3 Września 2020 Dnia 30.08.2020 o 14:01, mrevib napisał: Po podłączeniu ładowarki nic się nie dzieje. Testowałeś z innym kablem, ładowarką? Jeśli tak, to problem zapewne baterii w telefonie, mogła skończyć swój żywot.
mrevib Opublikowano 3 Września 2020 Autor Opublikowano 3 Września 2020 Tak, testowałem na różnych kablach, ładowarkach. Czy w jakiś sposób da się sprawdzić baterię ? Miernik czy coś ?
kamillm Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 @mrevib możesz sprawdzić baterię standardowym miernikiem-multimetrem. Jak wejdziesz w fastboot to telefon normalnie działa i nie wyłącza się?
mrosi Opublikowano 13 Września 2020 Opublikowano 13 Września 2020 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi