Skocz do zawartości

POCO F2 PRO - MIUI 12.0.8 - brak nazwy firmy podczas połączenia przychodzącego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich :)

Od kilku lat używałem MI MAX 2 … któremu do ideału brakowało mu tylko NFC :)

Niedawno w moim ulubionym sklepie z X w nazwie kupiłem POCO F2 PRO (QJKEUXM)

Moim zdaniem bardzo udany telefon i … wielkie (ok, niech będzie duże) rozczarowanie.

Co mnie zjadło ?

Aplikacja kontakty (ta od Google) i …

1.       Brak szybkiego wybierania (kontakt pod cyferką)

2.       Brak szybkiego wyszukiwania (pierwsze litery pod cyferką)

3.       Brak nagrywania rozmów

4.       Nie wyświetla nazwy firmy, która jest przypisana w kontakcie podczas połączenia przychodzącego

Potulnie skorzystałem z MIFLASH_UNLOCK. Dostałem 168h na przemyślenie decyzji. Odblokowałem zakupiony telefon.

Na próbę wgrałem xiaomi.eu_multi_HMK30Pro_20.8.7_v12-11.zip i już było całkiem fajnie (w/w punkty spełnione), ale …

niestety pomimo prób nie udało mi się uruchomić GooglePay (brak certyfikatów)

Wróciłem więc do xiaomi.eu_multi_HMK30Pro_V12.0.8.0.QJKCNXM_v12-10.zip

Na tym oprogramowaniu bez działają płatności i do szczęścia brakuje mi tylko jednej rzeczy …

Połączenie przychodzące … w momencie kiedy ktoś do mnie dzwoni i mam ten kontakt wpisany w książce adresowej na koncie google to pojawia się imię oraz nazwisko dzwoniącego. Niestety nie ma informacji o nazwie firmy wpisanej w danych tego kontaktu.

Proszę o informację jak zrobić by dane o nazwie firmy wyświetlały się podczas połączenia przychodzącego ??

W moim poprzednim telefonie (MI MAX 2) oraz w POCO F2 PRO z androidem 11 i MIUI 12 wygląda to tak, że w pierwszej linijce wyświetlane było imię i nazwisko, poniżej mniejszą czcionką nazwa firmy, w kolejnej linii numer telefonu. 

Jeżeli ktoś ma pomysł jak taką funkcjonalność uruchomić na MIUI 12.0.8 to proszę o sugestię.

Z góry dziękuję.

VoyTeKP

Opublikowano

Zainstaluj True Phone, ma olbrzymie możliwości konfiguracji. Między innymi możesz sobie zmienić ekran rozmowy przychodzącej. U mnie na 12.02 Global wyświetla się nazwa kontaktu, rodzaj kontaktu (służbowy/prywatny) i numer. Używam tego dialera bo również mam przypisane pod jednym kontaktem kilka różnych nr telefonów i konieczna jest identyfikacja. Po śmierci ExDialera, ten True Phone to chyba ostatni, profesjonalny, wciąż rozwijany dialer w GP.

Swoją drogą dziwię się jak takie wielkie Google mogło wypuścić takiego niepełnosprawnego kastrata jakim jest dialer "Kontakty Google". Przecież to parodia jaka. Co mi po tym, że raz na tydzień zidentyfikuje nieznany numer, który do mnie dzwoni skoro brak mu podstawowej funkcjonalności, o której piszesz. Dodam od siebie, że nie da się też np. wyłączyć widoczności kontaktów bez numeru telefonów (!!!), nie da się przypisać dzwonka do grup kontaktów itd, itp. Śmiechu warte. Szkoda, że Xiaomi wpadło na tak głupi pomysł, żeby tego gniota uczynić fabrycznie zainstalowanym dialerem w swoich telefonach.

Opublikowano

@Mn1s1ek mam pytanko co do True Phone, czy ta aplikacja wyświetla informacje o lokalizacji (kraj lub miasto) podczas połączenia przychodzącego? 

Edit: znalazłem informację ale łatwo nie było. Lokalizacja działa.Dodaje informację może komuś się przyda przy wyborze dialera.

Opublikowano
Dnia 23.08.2020 o 10:26, Mn1s1ek napisał:

Zainstaluj True Phone, ma olbrzymie możliwości konfiguracji. Między innymi możesz sobie zmienić ekran rozmowy przychodzącej. U mnie na 12.02 Global wyświetla się nazwa kontaktu, rodzaj kontaktu (służbowy/prywatny) i numer. Używam tego dialera bo również mam przypisane pod jednym kontaktem kilka różnych nr telefonów i konieczna jest identyfikacja. Po śmierci ExDialera, ten True Phone to chyba ostatni, profesjonalny, wciąż rozwijany dialer w GP.

Swoją drogą dziwię się jak takie wielkie Google mogło wypuścić takiego niepełnosprawnego kastrata jakim jest dialer "Kontakty Google". Przecież to parodia jaka. Co mi po tym, że raz na tydzień zidentyfikuje nieznany numer, który do mnie dzwoni skoro brak mu podstawowej funkcjonalności, o której piszesz. Dodam od siebie, że nie da się też np. wyłączyć widoczności kontaktów bez numeru telefonów (!!!), nie da się przypisać dzwonka do grup kontaktów itd, itp. Śmiechu warte. Szkoda, że Xiaomi wpadło na tak głupi pomysł, żeby tego gniota uczynić fabrycznie zainstalowanym dialerem w swoich telefonach.

Dziękuję za info :)

Podane rozwiązanie sprawdzę, ale szczerze mówiąc liczyłem na jakiś sposób modyfikacji dialera z MIUI (tym bardziej, że w nowej aktualizacji jest dokładnie to czego potrzebuję).

Pozdrawiam