Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Dzisiaj nie mogę dogadać się z pilotem do Mi Boxa S. Wyłączam zawsze mojego boxa od prądu na noc, ponieważ raz była sytuacja kiedy samoczynnie się włączył, za sobą też telewizor uruchomił(poprzez HDMI CEC i Simplink) i rozbudził wszystkich domowników. Dzisiaj włączam boxa, a tu pilot nie reaguje. Wyskakuje plansza z pomocą co do parowania pilota, a on po 5 minutach parowania nadal nie działa. Odłączyłem na chwilę boxa od prądu i włączyłem, gdy się załadował to nadal próbuję, nie działa. Włożyłem baterie z pilota do drugiego od telewizora i ten działa normalnie, więc to nie wina baterii. Ponieważ to urządzenie Bluetooth, można je podpiąć pod każde inne urządzenie z tą technologią. Próbowałem kiedyś go połączyć z telefonem i poszło i działało wychodzenie i wszystko. Próbuję dzisiaj - niby się łączy ale nie działa żaden klawisz. 

Na pilocie w aplikacji na telefon wszystko działa oprócz Kodi, bo muszę tam skonfigurować. Resztę obsługuję na klawiaturze bezprzewodowej (całe szczęście że ją mam).

Jak naprawić mojego pilota? Da się gdzieś kupić takiego samego czy cały Mi Box S do wymiany?

Jak coś, to mam wgrane najnowsze aktualizacje, w tym ta podnosząca Androida TV do wersji 9.

Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli

Opublikowano

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

Opublikowano (edytowane)

To, że baterie działają w innym pilocie nie oznacza jeszcze, że są dobre. BT potrzebuje nieco wyższe napięcie i może być tak, że baterie w pilocie Mi BOXa są już za bardzo rozładowane a w innym pilocie jeszcze mogą trochę podziałać.

Powiedz lepiej jakie napięcie masz na bateriach, które były w MI BOXie. Chyba masz w domu jakiś multimetr, prawda? (zakładam, że każdy szanujący się facet go ma). Wystarczy taki merketowy za 15 zł.

Ostatecznie kup nowe baterie i na nich sprawdź.

Rozumiem, też że próbowałeś opcję awaryjnego parowania pilota (kombinacja przycisków, bez wchodzenia w menu). Było to wielokrotnie opisywane tu na forum.

Edytowane przez kola01
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...