awygo Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Ponieważ dialer w Miui został wykastrowany z funkcji speed dial, próbowałem posłużyć się protezą w postaci skrótów do kontaktów na pulpicie. Po kilku godzinach gdy klikam na skrót, system twierdzi: "kontakt nie istnieje". Wszystkie skróty muszę umieszczać od nowa. Po kilku godzinach sytuacja się powtarza. Pozostawiłem na pulpicie jeden z takich niedziałających skrótów, a obok umieściłem nowy. I jeden działa, drugi nie. Miui 5.4.3, ale tak się działo również na innych romach.
Marvinka Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Ponieważ dialer w Miui został wykastrowany z funkcji speed dial, próbowałem posłużyć się protezą w postaci skrótów do kontaktów na pulpicie. Po kilku godzinach gdy klikam na skrót, system twierdzi: "kontakt nie istnieje". Wszystkie skróty muszę umieszczać od nowa. Po kilku godzinach sytuacja się powtarza. Pozostawiłem na pulpicie jeden z takich niedziałających skrótów, a obok umieściłem nowy. I jeden działa, drugi nie. Miui 5.4.3, ale tak się działo również na innych romach. Marvince coś się o pamięć obija jakiś problem z wyświetlaniem kontaktów powiązanych z różnymi kontami (np Xiaomi). Nie dotyczyło to wyświetlanych skrótów, ale sortowania i wyświetlania - co jakiś czas bez ostrzeżenia następował jakby "reset" listy ludzików. Szlag trafiał powiązania, wszelkie zmiany itp. Pomogło zastosowanie aplikacji tworzącej jakby lokalne konto do synchronizacji (takie a'la "zapisz w telefonie"), przetransportowanie wszystkich kontaktów właśnie tam i ustawienie wyświetlania nie na "wszystkie" tylko na konto utworzone tą aplikacją. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fjsoft.mylocalaccount Marvinka nie mówi, że to jest rozwiązanie twojego problemu, ale może warto spróbować czy aby nie zadziała?
awygo Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Hm... ale ja mam kontakty zapisane tylko lokalnie: Owszem, przez chwilę miałem konto Xaiomi, ale założyłem je tylko po to, żeby system przestał mi wyświetlać komunikat o nieaktywnej karcie SIM (swoją drogą jest trochę niepokojący i mylący dla nowych użytkowników). Usunąłem to konto. Jeśli jeszcze raz się to powtórzy, to będę musiał zainstalować inny dialer. Jakiś normalny , z funkcją speed dial.
Marvinka Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Hm... ale ja (...) No skoro jesteś 100% pewny, że spróbowanie ci nie pomoże...
awygo Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zainstalowałem normalny dialer: http://miuipolska.pl/forum/topic/5043-jak-włączyć-szybkie-wybieranie/?p=55964 :grin:
Rekomendowane odpowiedzi