Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ponieważ dialer w Miui został wykastrowany z funkcji speed dial, próbowałem posłużyć się protezą w postaci skrótów do kontaktów na pulpicie. Po kilku godzinach gdy klikam na skrót, system twierdzi: "kontakt nie istnieje". Wszystkie skróty muszę umieszczać od nowa. Po kilku godzinach sytuacja się powtarza.

Pozostawiłem na pulpicie jeden z takich niedziałających skrótów, a obok umieściłem nowy. I jeden działa, drugi nie.

Miui 5.4.3, ale tak się działo również na innych romach.

Opublikowano

Ponieważ dialer w Miui został wykastrowany z funkcji speed dial, próbowałem posłużyć się protezą w postaci skrótów do kontaktów na pulpicie. Po kilku godzinach gdy klikam na skrót, system twierdzi: "kontakt nie istnieje". Wszystkie skróty muszę umieszczać od nowa. Po kilku godzinach sytuacja się powtarza.

Pozostawiłem na pulpicie jeden z takich niedziałających skrótów, a obok umieściłem nowy. I jeden działa, drugi nie.

Miui 5.4.3, ale tak się działo również na innych romach.

Marvince coś się o pamięć obija jakiś problem z wyświetlaniem kontaktów powiązanych z różnymi kontami (np Xiaomi). Nie dotyczyło to wyświetlanych skrótów, ale sortowania i wyświetlania - co jakiś czas bez ostrzeżenia następował jakby "reset" listy ludzików. Szlag trafiał powiązania, wszelkie zmiany itp.

Pomogło zastosowanie aplikacji tworzącej jakby lokalne konto do synchronizacji (takie a'la "zapisz w telefonie"), przetransportowanie wszystkich kontaktów właśnie tam i ustawienie wyświetlania nie na "wszystkie" tylko na konto utworzone tą aplikacją.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fjsoft.mylocalaccount

Marvinka nie mówi, że to jest rozwiązanie twojego problemu, ale może warto spróbować czy aby nie zadziała? :cool:

Opublikowano

Hm... ale ja mam kontakty zapisane tylko lokalnie:

Screenshot_2015_04_12_10_12_06.jpg

Owszem, przez chwilę miałem konto Xaiomi, ale założyłem je tylko po to, żeby system przestał mi wyświetlać komunikat o nieaktywnej karcie SIM (swoją drogą jest trochę niepokojący i mylący dla nowych użytkowników). Usunąłem to konto.

Jeśli jeszcze raz się to powtórzy, to będę musiał zainstalować inny dialer. Jakiś normalny :mrgreen: , z funkcją speed dial.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...