Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wersja MIUI i posiadany smartfon: 6.4.10 - MI 3

Opis znalezionego błędu / problemu:

Logcat
Plik na moim dropbox

Dodatkowe informacje

Sprawa wygląda tak: mam konto xiaomi, na które mogę zalogować się bez problemu przez przeglądarkę. Gdy te same dane podaje na moim mi3 wyskakuje błąd "numer telefonu jest nieprawidłowy". 

Z menu rozwijanego wybieram Polska (+48)

Próbowałem wpisać numer 739... jaki i 0739 oraz +48739

W każdej z tych konfiguracji nie działa.

Co ciekawe bez problemu działa odzyskiwanie hasła, gdy w przeglądarce nacisnąłem odzyskaj hasło, po kilku sekundach otrzymałem sms.

Opublikowano (edytowane)

Zrobiłem wipe, niestety przy pierwszym logowaniu też jest telefon :/

Wydaje mi się, że problem jest z walidacją numeru, na drugim telefonie, który rejestruje się na 608... wszystko działa ok

Edytowane przez Tysek
Opublikowano

Nie bardzo rozumiem, probujesz się autentykowac innym numerem telefonu ? Zaloguj się przez przeglądarkę i daj "change" przy zarejestrowanym numerze telefonu w ustawieniach profilu konta Xiaomi. I w ogóle zobacz co tam masz nawpisywane.

Tapnięte z MI4

Opublikowano

Hmmm wszystko wskazuje na to że problemem jest to iż autor jest z przyszłości (numer wersji MIUI ;))

Tapnięte przez MiPad

• Like 1
Opublikowano

@zielonyBB

Mam dwa urządzenia / dwa konta i.mi.com

Jedno działa bez problemu mogę się autentykować via web/tel bez problemu 

drugie działa tylko via web. przy próbie logowania przez telefon (próbowałem podać @ lub numer telefonu) wyskakuje błąd, który opisałem w 1 posicie

Opublikowano

Za twoją podpowiedzią zrobiłem mały workaround:

1. Znalazłem w miarę standardowy numer tel 606... i dokonałem zmian na koncie. 

2. Zarejestrwoałem się z wykorzystaniem nowego numeru tel. i zsynchronizowałem dane. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...