Tysek Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Wersja MIUI i posiadany smartfon: 6.4.10 - MI 3Opis znalezionego błędu / problemu:Logcat Plik na moim dropbox Dodatkowe informacje Sprawa wygląda tak: mam konto xiaomi, na które mogę zalogować się bez problemu przez przeglądarkę. Gdy te same dane podaje na moim mi3 wyskakuje błąd "numer telefonu jest nieprawidłowy". Z menu rozwijanego wybieram Polska (+48) Próbowałem wpisać numer 739... jaki i 0739 oraz +48739 W każdej z tych konfiguracji nie działa. Co ciekawe bez problemu działa odzyskiwanie hasła, gdy w przeglądarce nacisnąłem odzyskaj hasło, po kilku sekundach otrzymałem sms.
zielonyBB Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zaloguj się z użyciem e-mail zamiast numeru telefonu. Na pewno jak się konfiguruje telefon po wipe to jest taka opcja. Tapnięte z MI4
Tysek Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2015 (edytowane) Zrobiłem wipe, niestety przy pierwszym logowaniu też jest telefon :/ Wydaje mi się, że problem jest z walidacją numeru, na drugim telefonie, który rejestruje się na 608... wszystko działa ok Edytowane 11 Kwietnia 2015 przez Tysek
zielonyBB Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Nie bardzo rozumiem, probujesz się autentykowac innym numerem telefonu ? Zaloguj się przez przeglądarkę i daj "change" przy zarejestrowanym numerze telefonu w ustawieniach profilu konta Xiaomi. I w ogóle zobacz co tam masz nawpisywane. Tapnięte z MI4
Eru Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Hmmm wszystko wskazuje na to że problemem jest to iż autor jest z przyszłości (numer wersji MIUI ) Tapnięte przez MiPad 1
Tysek Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2015 @zielonyBB Mam dwa urządzenia / dwa konta i.mi.com Jedno działa bez problemu mogę się autentykować via web/tel bez problemu drugie działa tylko via web. przy próbie logowania przez telefon (próbowałem podać @ lub numer telefonu) wyskakuje błąd, który opisałem w 1 posicie
zielonyBB Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Mam tylko jedno urządzenie Nie mam jak sprawdzić ale na logikę powinno działać jedno i drugie. Tapnięte z MI4
Tysek Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Za twoją podpowiedzią zrobiłem mały workaround: 1. Znalazłem w miarę standardowy numer tel 606... i dokonałem zmian na koncie. 2. Zarejestrwoałem się z wykorzystaniem nowego numeru tel. i zsynchronizowałem dane. 1
zielonyBB Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zuch chłopak ! Trzeba sobie jakoś radzić rzekł baca zawiązując buta dżdżownicą Tapnięte z MI4 1
ZduneX25 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi