Skocz do zawartości

[m365 PRO] Po aktualizacji samego BMS, wywala błąd 21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej. Dawno nie dłubałem w swojej hulajnodze, a że złapałem gumę i przy okazji testowałem nowe opony 10x2.125, coś mnie wzięło na sprawdzenie, czy coś nowego w alternatywnym FW się nie pojawiło. No i się pojawiło: XioGen. Postanowiłem spróbować. W tutorialach zaznaczali, że aby wszystko zadziałało, to muszę mieć BMS126, BLE74 i DRV>1.4.1. Sparwdziłem, że mam BMS122, BLE90 i DRV155. I nie wiem co mi strzeliło do głowy, ale ściągnąłem BMS126 (BMS126_m365pro.zip z hackm365.com) i za pomocą m365 downG zaktualizowałem :/ Tak, głupi ja. No cóż, poskutkowało to tym, że straciłem komunikację z BMS, przy próbach czytania wersji BMS wyskakuje 0 a hulajka po włączeniu wali błędem 21. Próbowałem się ratować wgraniem oficjalnego softu przez apkę MiHome, aktualizacja przeszła. Poskutkowało to podniesieniem do BLE110, DRV168 ale BMS nadal nie czyta. Czy jest jakaś metoda na odzyskanie komunikacji z BMS inna niż STlink?

Z góry dziękuję za pomoc.  

EDIT: mialem chwilę wolnego i doprowadziłem hulajnogę do stanu BMS0, BLE90, DRV155 czyli PRAWIE wróciłem do stanu wyjściowego ;P pozostał BMS do ogarnięcia.

EDIT2: siedzę i myślę. Skoro obniżyłem BLE i DRV (czyli je nadpisałem) to co odpowiada za skopaną komunikację z BMS? Czy w baterii od PRO też jest magiczny reset na płytce BMS? może od niego powinienem zacząć. Czekam na mądrą podpowiedź. I jeszcze raz dzięki.

Edytowane przez szyMarek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...