memberofhs Opublikowano 6 Maja 2020 Opublikowano 6 Maja 2020 Witam. Borykam się z problemem: jest w Redmi Note 2 taka funkcja jak "id numeru". Da się opisać nr telefonu w książce telefonicznej nie zapisując go do książki numerów. Mój telefon to Redmi Note 2, wersja Android 5.0.2 LRX22G, MIUI 7.3 (6.3.3 rozwojowa). Przytrzymujemy palcem w książce telefonicznej na niezapisany nr, rozwija się menu, skąd wybieramy "oznacz". Wyskakuje podręczne małe menu "change report for this number" z opcjami: - harassment (ikona dymku z wykrzyknikiem), - sales (ikona teczki/walizki), - real estate (ikona krawatu), - courier (ikona skutera), - fraud (ikona złego spojrzenia?), - własne (ikona rysika). Wybierając te ostatnie można nadać numerowi własną identyfikację. W książce telefonicznej potem mamy spis numerów, w tym nie zapisany i wygląda to tak: 5**7**5** | nazwa własna Już dawno bym zmienił telefon czy aktualizował Miui, jednak zauważyłem, że po przesiadce na Miui 8 czy 9 ta funkcja jest wyszarzała/niedostępna. Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć w którym Miui do tego telefonu (Redmi note 2) lub który Xiaomi jeszcze ma tą funkcję czynną? Za powodu tej jednej cechy w sofcie trzymam ten stary szmelc, choć dawno wolałbym się przesiąść na coś nowszego. Bardzo proszę o pomoc, bo brak wiedzy na poruszony temat ogranicza mnie w zmianie telefonu.
Rekomendowane odpowiedzi