bdorau Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Witam, Mam problem z GPS w moim Xiaomi Redmi 4X, Mianowicie na początku GPS działał prawidłowo, podczas treningu na Endomondo i MiFit (opaska MiBand3) trasa była łapana niemalże identycznie i zgodnie z prawdą. Około rok temu GPS całkowicie się rozregulował, w taki sposób że: podczas biegu z Endomondo GPS po około minucie zawiesza się i nie liczy dalej trasy, a MiFit co chwilę przerywa i liczy trasę od nowa lub od miejsca, w którym aktualnie jestem. W obu przypadkach trasy całkowicie mijają się z prawdą. Co ciekawe, podczas tego samego biegu trasa pokazana w GoogleFit jest obliczona prawidłowo (kilometry i czas, natomiast brak jest wizualizacji trasy GPS). Dodatkowo, kiedy włączam trening jazdy na rowerze w MiFit to GPS działa znowu bez zarzutu. Dla obu aplikacji nie mam ograniczeń w oszczędzaniu energii, obie aplikacje mogą działać w tle, brak wyłączania lub wygaszania ekranu. Wszystkie uprawnienia nadane. Wysoki priorytet lokalizacji. Na początku sygnał z satelit GPS jest dobry, później słabnie lub się rozłącza. Miałem już tak wcześniej, ale zresetowałem ustawienia fabryczne i przez chwilę było okej, a później znowu problem wrócił. Dodatkowo coraz częściej Google Maps nie może poprawnie dokonać lokalizacji telefonu lub zawiesza się podczas nawigacji. Wersja Android: 7.1.2 N2G47H Wersja MIUI: MIUI Global 11.2 Stabilna (NAMMIXM) Wersja MiFit: 4.0.16 Wersja MiBand3: CMIIT ID:2018DP1565, wersja oprogramowania: V2.4.0.32 Wersja Endomondo: 19.3.5 Czy ktoś już miał podobny problem? Czy jest jakieś narzędzie diagnostyczne na GPS?
kamillm Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 10 godzin temu, bdorau napisał: Czy jest jakieś narzędzie diagnostyczne na GPS? Odpal sobie w tle aplikację "GPS Status" zobacz czy będzie trzymała połączenie z satelitami czy będzie zrywała tak jak to opisałeś
mrosi Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi