prz3m Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 (edytowane) Hej, chciałem ocenić opory stawiane przez łożyska w przednim kole napędowym. Ustawiłem M365 PRO w trybie "D", oświetlenie WYŁączone, koło z silnikiem uniesione w powietrze i rozpędzone do 20 km/h. Aplikacja "M365 DASHBOARD" pokazała zużycie energii na poziomie około 15W. Jak to wygląda w waszych M365 PRO? Edytowane 27 Kwietnia 2020 przez prz3m dodanie tagów
Battery_Saver Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 same łożyska nie stawiają praktycznie żadnego oporu no bo to łożyska, natomiast silnik to i już tak z przyczyn konstrukcyjnych i nie ominiesz tego. Jeśli przy kręceniu kołem nic nie trze wyraźnie to wszystko jest tak jak ma być. Opór będzie zdecydowanie większy niż na tylnim kole, gdzie to możesz sprawdzić opór łożysk kręcąc kołem bo nic innego nie ma wpływu na swobodny obrót no ewentulanie źle ustawiony hamulec. Jeśli chcesz sprawdzić łożyska w przednim kole to niestety ale muszisz je wyciągnąc, inaczej nie ma to sensu
Rekomendowane odpowiedzi