mars28 Opublikowano 25 Marca 2015 Opublikowano 25 Marca 2015 W Titanium Backup jest opcja ochrony kopii zapasowej. Niestety, przy próbie włączenia tego dla dowolnej kopii, bez względu na to czy kopia pochodzi z innego źródła, czy tez była utworzona na tym telefonie, wywala komunikat "niestety, operacja nie powiodła się". Co może być tego przyczyną?
mars28 Opublikowano 26 Marca 2015 Autor Opublikowano 26 Marca 2015 (edytowane) Oczywiście. Z tego co pamiętam, to funkcja ta chyba dodaje atrybut "tylko do odczytu" do plików kopii. Wygląda to więc na jakiś problem z uprawnieniami do zmiany atrybutów. Usunąć zrobioną kopię z poziomu TB da się bez problemu. Atrybuty plików kopii widziane np. Root Explorerem to rw-rw-rw- EDIT: Chyba już wiem o co chodzi. Cytat po angielsku, bo nie chce mi się tłumaczyć: "Some devices don't support the "read-only" attribute for files on their storage area, which is why you are getting this error. Its a filesystem limitation on some devices that have an "internal sd card" which emulates FAT filesystem, but without offering the "read-only" attributes for files." EDIT: Bardzo miły prezent na święta od twórców programu - właśnie wypuścili aktualizację, która m.in. załatwia kwestię ochrony kopii zapasowych. Mogę potwierdzić, że działa na Mi3. Takie sytuacje pokazują, że jednak czasem warto zapłacić za apkę nawet 20zł, i mieć porządny support. Edytowane 4 Kwietnia 2015 przez mars28
Rekomendowane odpowiedzi