pieczar Opublikowano 2 Lutego 2020 Opublikowano 2 Lutego 2020 Witam, przymierzam się do pierwszych zakupów w celu stworzenia "smart" domu. Mam już plan jakie urządzenia chciałbym najpierw zakupić: - Mi LED Desk Lamp 1S - Mi Bedside Lamp (ciężko o dostępność) chyba będę musiał wybrać przez to Mi Bedside Lamp 2 - Mi Smart Motion Sensor - Philips Wi-Fi Smart Bulb White - (2 etap zakupów) - Mi Smart Power Plug (ZigBee) - (2 etap zakupów) Mam do was następujące pytania: 1. Czy w takim zestawieniu jest mi potrzebna osobna bramka? Mam na myśli Mi Smart Gateway 2. Jest mi to raczej zbędne urządzenie jeżeli da się to połączyć bez tego. Z tego co czytałem Mi Bedside Lamp posiada wbudowana bramkę? 2. Jeżeli już trzeba mieć osobną bramkę to co najlepiej wybrać myśląc przyszłościowo? Na oficjalniej stronie xioami nie da się kupić osobno Smart Gateway 2? 3. Dlaczego jest ciężko z dostępnością Mi Bedside Lamp? Z tego co widzę zostaję zamówienie z aliexpress? 4. Czy da się na przykład ustawić tak, że po wykryciu ruchu przez czujnik lampka biurkowa i bedside lamp zapalą się razem? Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam !
SMART HOME PL Opublikowano 8 Lutego 2020 Opublikowano 8 Lutego 2020 potrzebujesz bramki ponieważ urządzenia zigbee nie podłączysz pod aplikację mi home bez bramki gateway-a wszystko co ma wifi już tak
juri Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 Szukam bramki pod serwer EU, z tego co znalazłem najtansza aqara 300 zł. Mijia czy mi nie ma wersji od serwer eu?
rezmus Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 ma, ale tylko w formie sensor set (hub + 2x drzwi, 2x motion, 1x mini switch) lub hub z tego kompletu na olx. podstawowe sensory powinny tam dzialac, ale z niektorymi bedzie problem. ewentualnie z modem mi home mozesz podpiac chinskie na eu. 1
juri Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 Mam już dwa oczyszczacze 3H na EU serwerze, będzie jeszcze odkurzacz, i właśnie chce czujniki temperatury w środku i na zewnątrz, i dojdą jeszcze w gniazdka mi eu zigbee, i właśnie czy ten mi hub v2 to na serwerze EU połączy i bedzię dało radę się sterować. #Aliexpress 58,77 zł 30%OFF | 2019 nowy Xiaomi Mijia wielofunkcyjna brama 2 Hub System alarmowy inteligentne Radio Online lampka nocna Bell Smart Home Hubhttps://a.aliexpress.com/_BUMghH
rezmus Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 (edytowane) gniazdko zigbee eu dziala tylko z hubem mi eu, aqara i nowym mi multimode. jesli chcesz na eu mozesz kupic aqara cn (~30 usd) lub mi multimode hub (~20 usd) i podpiac modem mi home na eu (tylko android). Edytowane 4 Marca 2020 przez rezmus
juri Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 4 minuty temu, rezmus napisał: gniazdko zigbee eu dziala tylko z hubem mi eu, aqara i nowym mi multimode. jesli chcesz na eu mozesz kupic aqara cn (~30 usd) lub mi multimode hub (~20 usd) i podpiac modem mi home na eu (tylko android). To muszę jeszcze router mi kupić? Dobrze rozumiem?
juri Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 Router mam netgear wnr614, Czyli ten hub mi #Aliexpress 58,77 zł 30%OFF | 2019 nowy Xiaomi Mijia wielofunkcyjna brama 2 Hub System alarmowy inteligentne Radio Online lampka nocna Bell Smart Home Hubhttps://a.aliexpress.com/_BUMghH Obsłuży -dwa czyjniki temperatury -Gniazdka mi eu zigbee
rezmus Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 18 minut temu, rezmus napisał: gniazdko zigbee eu dziala tylko z hubem mi eu, aqara i nowym mi multimode. hub z linka to nie jest zaden z tych wymienionych (to starszy hub mi cn nazywany potocznie gateway v2).
juri Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 (edytowane) Ta aqara; #Aliexpress 104,21 zł 42%OFF | Xiao mi mi jia Aqara Hub mi Gateway 2 bezprzewodowy Wifi Zigbee z RGB Led lampka nocna smor praca dla Apple Homekit mi domu aqara domuhttps://a.aliexpress.com/_BUL7KL bardziej mi zależy na tym aqara bo ma czujnik ruchu z lampką Mi multimode : #Aliexpress 92,81 zł 30%OFF | Xiaomi Multimode ZigBee 3.0 WIFI Bluetooth Mesh HomeKit komputer sterujący domem inteligentnym kompatybilny z Xiaomi Zigbee 2.0 Alarm bezpieczeństwa Accehttps://a.aliexpress.com/_B1tF5D Hub wiadomo mi jest potrzebny do czujników temperatury, a gniazdka do expresu i do bazy odkurzacza. Edytowane 4 Marca 2020 przez juri
rezmus Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 aqara nie ma czujnika ruchu. ma glosnik i lampke, ktora mozesz uzywac jak podlaczysz czujnik ruchu. mi multimode hub ma bramke ble np. dla sensorow wewnetrznych temp/hum z wyswietlaczem. generalnie co bys nie kupil bedzie OK, tylko musisz uzywac moda jesli chcesz miec to na eu. 1
Rekomendowane odpowiedzi