MConline Opublikowano 30 Stycznia 2020 Opublikowano 30 Stycznia 2020 Witam. Właśnie świeżo testuję MI MIX 2S kupiony w oficialnym sklepie MI-STORE PL. Zauważyłem niestety wadę najprawdopodobniej hardware'ową, (chyba nie do naprawienia aktualizacją softwarową): Nagrywając film tym telefonem nagrywa się cichy pisk. Długo dochodziłem co jest tego powodem - okazuje się że włączone wi-fi w smartfonie lub bluetooth! generuje nagrywane zakłócenia typu cichy pisk. UPDATE: NIESTETY, okazuje się że włączenie wifi ani bluetooth nie ma wpływu na nagrywanie pisku. W 60% przypadkach nagrywa sie cichy pisk, w 40% przypadkach bez pisku - I NIE MAM POJĘCIA OD CZEGO TO ZALEŻY [Podobna sytuacja była ileś lat temu w jednym modelu Nokii - dopóki nie zgasło podświetlenie przycisków nagrywał się pisk...] CO DZIWNE, bo można powiedzieć "przyszywany brat": MI 8 - nie ma takich problemów w ogóle, natomiast MI MIX 2S ma bardzo dobrą stabilizację obrazu przy filmowaniu, duużo lepszą niż MI 8 i mam problem... PROŚBA: Użytkownicy Mi MIX 2S - Czy możecie sprawdzić czy przy włączonym wifi lub bluetooth w smartfonie nagrywanie video nagrywa też cichy pisk? , cz tylko mój egzemplarz ma taką wadę. UWAGA! Pisk jest cichy - najlepiej nagrywać i odsłuchiwać w cichym pomieszczeniu. Należy się wsłuchać. HELP ! PS. Dla znawców: Czy istnieje techniczna możliwość że do telefonów MI8 zostanie wgrana software'owo - elektroniczna stabilizacja obrazu (do już istniejącej optycznej) czy to raczej element hardware'u? (bo w MI MIX 2S jest i optyczna i elektroniczna - i naprawdę robi robotę. Wg mnie stabilizacja lepsza niż w Samsungach S10e. Tylko ten pisk...)
Rekomendowane odpowiedzi