Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

Mam najnowsza bramke od xiaomi i szukam pomyslu na tanie smart oswietlenie. Teoretycznie w ustawieniach pokazuje ze mozna dodac zarowki z ikei np te https://www.ikea.com/pl/pl/p/tradfri-zarowka-led-e27-806-lumenow-bezprzewodowy-przyciemniany-cieply-bialy-opalowa-biel-90408797/

znalazlem jeszcze takie philisa dzialajace na protokole zigbee https://allegro.pl/oferta/zarowka-led-9w-e27-2700-6500k-osram-smart-zigbee-8245160564

Ktos ma doswiadczenie czy te rozwiazania zadzialaja?

Opublikowano

zadna z powyzszych nie bedzie dzialac. zigbee tylko 7 starych modeli zarowek ikea (dzis sa trudno dostepne) lub bulba aqara. ewentualnie yeelight/philips wifi, ale to juz z bramka ma niewiele wspolnego.

Opublikowano
Dnia 27.01.2020 o 10:10, rezmus napisał:

zadna z powyzszych nie bedzie dzialac. zigbee tylko 7 starych modeli zarowek ikea (dzis sa trudno dostepne) lub bulba aqara. ewentualnie yeelight/philips wifi, ale to juz z bramka ma niewiele wspolnego.

ja ostatnio kupiłem nową żarówkę tradfri gu 10 (white spectrum) i działa :) zrobię filmik o tym bo mój stary już nie jest aktualny,ponieważ jak sam wspomniałeś,produkty się trochę zmieniły.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 27.01.2020 o 10:10, rezmus napisał:

Cześć, jestem na etapie ogarniania tego sprzętu, na początku jest z tym niezły mętlik. Mógłbyś mi powiedzieć czy podłączenie żarówki do bazy (aqara bulb) ma jakieś wymierne korzyści względem yeelight, którą jak rozumiem można normalnie dodać do apki po wifi?

Z góry dzięki!