ivan161 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Czesc, Mam najnowsza bramke od xiaomi i szukam pomyslu na tanie smart oswietlenie. Teoretycznie w ustawieniach pokazuje ze mozna dodac zarowki z ikei np te https://www.ikea.com/pl/pl/p/tradfri-zarowka-led-e27-806-lumenow-bezprzewodowy-przyciemniany-cieply-bialy-opalowa-biel-90408797/ znalazlem jeszcze takie philisa dzialajace na protokole zigbee https://allegro.pl/oferta/zarowka-led-9w-e27-2700-6500k-osram-smart-zigbee-8245160564 Ktos ma doswiadczenie czy te rozwiazania zadzialaja?
rezmus Opublikowano 27 Stycznia 2020 Opublikowano 27 Stycznia 2020 zadna z powyzszych nie bedzie dzialac. zigbee tylko 7 starych modeli zarowek ikea (dzis sa trudno dostepne) lub bulba aqara. ewentualnie yeelight/philips wifi, ale to juz z bramka ma niewiele wspolnego.
SMART HOME PL Opublikowano 28 Stycznia 2020 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Dnia 27.01.2020 o 10:10, rezmus napisał: zadna z powyzszych nie bedzie dzialac. zigbee tylko 7 starych modeli zarowek ikea (dzis sa trudno dostepne) lub bulba aqara. ewentualnie yeelight/philips wifi, ale to juz z bramka ma niewiele wspolnego. ja ostatnio kupiłem nową żarówkę tradfri gu 10 (white spectrum) i działa zrobię filmik o tym bo mój stary już nie jest aktualny,ponieważ jak sam wspomniałeś,produkty się trochę zmieniły.
CzajaX Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 Dnia 27.01.2020 o 10:10, rezmus napisał: zadna z powyzszych nie bedzie dzialac. zigbee tylko 7 starych modeli zarowek ikea (dzis sa trudno dostepne) lub bulba aqara. ewentualnie yeelight/philips wifi, ale to juz z bramka ma niewiele wspolnego. Cześć, jestem na etapie ogarniania tego sprzętu, na początku jest z tym niezły mętlik. Mógłbyś mi powiedzieć czy podłączenie żarówki do bazy (aqara bulb) ma jakieś wymierne korzyści względem yeelight, którą jak rozumiem można normalnie dodać do apki po wifi? Z góry dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi