olekdudek5 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Witam, mam problem z internetem na 8T a mianowicie internet zanika tak jak by nie byl potrzebny w danym momencie a jest, np oglądam stream live i po 5 sekundach wywala i prędkość pokazuje 0,3, tak samo w innych aplikacjach i grach, wchodze np na messenger a prędkość stoi w miejscu pomimo iż wysłałem wiadomość i powinien internet zostac dostarczony do aplikacji. Zmieniłem w ustawieniach wifi ustawienia ip z dynamiczny na statyczny troche pomoglo ale dalej są braki czasem i jest to uciązliwe. Internet jest caly czas bo oglądam na komputerze bez przerywania. Mowa oczywiście o wifi, na danych komórkowych nie zauważyłem takich problemow. Szukałem w ustawieniach czy nie ma jakiejs opcji oszczędzania internetu czy czegoś w tym stylu i nic nie znalazłem bo właśnie na takie oszczędzanie mi to wygląda. Pozdrawiam.
Tigandyer Opublikowano 24 Stycznia 2020 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Hej. W przypadku próby postawienia diagnozy czegokolwiek najlepsza jest metoda prób i błędów Posiadam model 8T od miesiąca i u mnie wszystko działa bez zarzutu. Sprawdź proszę czy opisywany problem występuje u Ciebie, jeśli podłączysz się do innej sieci WiFi. Czy inne urządzenia w tej samej sieci WiFi mają podobny problem? Może winny router? Ustawienia IP w routerze statyczny/dynamiczny nie ma tutaj na pewno nic do znaczenia. Możesz ewentualnie dla pewności przywrócić na nim ustawienia fabryczne. Co do samego telefonu napisz jaką wersję oprogramowania posiadasz. Najnowsza to 11.0.3.0 (PCXEUXM). Jeśli masz inną, zaktualizuj Ustawienia -> Moje urządzenie -> Aktualizacja systemu. Jeśli problem nadal będzie występował możesz spróbować alternatywnego rozwiązania, jeśli posiadasz pakiet internetu od operatora. Wejdź w Ustawienia -> Moje urządzenie i tapnij 5 razy w Wersja MIUI, następnie wejdź w Ustawienia -> Dodatkowe ustawienia -> Opcje programistyczne, tam włącz opcję Dane mobilne zawsze włączone. Pomoże to utrzymać sygnał, nawet jeśli połączenie WiFi zawiedzie i nie rozłączy Twojego live-a lub gry. Daj znać jak sytuacja.
Rekomendowane odpowiedzi