karwasz Opublikowano 9 Marca 2015 Opublikowano 9 Marca 2015 (edytowane) Mam trochę zajoba na punkcie fotografii komórkowej, zakupiłem sobie Mi Phone Lens. Daje to 10x macro i 0.67x obiektyw szerokokątny (trochę takie rybie oko). Zamówiłem na Ali, czekałem 3 tygodnie, przyszło, jestem zadowolony. Jeden obrazek to więcej niż tysiąc słów. Enjoy: Dwie fotki z macro: Wide wypróbuję jutro. Soczewka jest szklana. Obudowa soczewki metalowa. W zestawie są dwa metalowe uchwyty do przyklejenia do obudowy, dwie dodatkowe taśmy przylepki, woreczek ze ściągaczem i taki dość solidny gumowy ochraniacz, widoczny na jednym ze zdjęć. "Obiektyw" składa się z dwóch części - ta szersza razem z węższą stanowią obiektyw szerokokątny. Sama mała to macro. Gwint jest krótki więc można to szybko założyć i zdjąć. Całość trzyma bardzo solidnie. Jakość wykonania, można powiedzieć, w standardzie Xiaomi, perfect+. Jak oni robią tak precyzyjnie te małe elementy to mnie w technikum nie uczyli. Generalnie - polecam, jak ktoś ma ciśnienie na takie gadżety i nie przeszkadza mu przyklejony z tyłu pipsztol. Edytowane 9 Marca 2015 przez karwasz 2
szakal88 Opublikowano 10 Marca 2015 Opublikowano 10 Marca 2015 A ile Cię to wyniosło, bo nie ukrywam, że też się przymierzam w najbliższych miesiącach.
karwasz Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Opublikowano 11 Marca 2015 A ile Cię to wyniosło 16.80$ Przy okazji, wide lens na kamerze - zagina mniej niż się spodziewałem:
karwasz Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Opublikowano 13 Marca 2015 To całkowity koszt z wysyłką? Tak.
Kukurydza Opublikowano 14 Marca 2015 Opublikowano 14 Marca 2015 Na alledrogo do Mi3 taki obiektyw został sprzedany dosłownie przed chwilą za 22 zł plus 8 zł za wysyłkę.
arcadioush Opublikowano 14 Marca 2015 Opublikowano 14 Marca 2015 Zayebisty obrazik, zero "rybiego oka". To jest lepsze niż obraz z mojego Mio 538. MiPad by Tapatalk Pro
Rekomendowane odpowiedzi