Jump to content

Mi Air Purifier 2 - Wskazania PM2.5 na zerowym poziomie

Zooropa

Recommended Posts

Witam,

Od pewnego czasu Mi Air Purifier 2 ma zerowe wskazania PM2.5, niezależnie od zanieczyszczenia powietrza, od aktualnych obrotów. Czujnik był przeczyszczony, zgodnie z instrukcją. Wcześniej urządzenie działało poprawnie, szybka reakcja na zanieczyszczenie np. zgaszona świeczka po nie całej minucie wzbudzało urządzenie na wysokie obroty w trybie automatycznym. Co mogę jeszcze sprawdzić, gdzie szukać przyczyny błędnych wskazań?

• 2 weeks later...

Mam dokładnie taki sam problem w kupionym dopiero air purifier pro. Po odpaleniu pokazuje wartość „001”, w co nie uwierzę ;) Przed pierwszym uruchomieniem zmieniłem filtr na czarny, ale to nie powinno mieć żadnego znaczenia. Co mogę zrobić, zeby czujnik zadziałał - poza odesłaniem na gwarancje?

Przy zgaszonej przy czujniku świeczce wskakuje momentalnie na 600, po czym w kilkadziesiąt sekund schodzi do 2-5. Po kilku min spadł na pierwotne „001”. 

Nie wyglada to na prawidłowe wskazanie. Na dworze jest teraz ~30. Wietrzenie pomieszczenia nie zmieniło wskazań urządzenia. 

Rozumiem, ze te typy tak maja, ze czujniki sa bo są? 

Zaczął działać. Bo tak. Zeszło mu ze dwa dni zanim się połapał, ale wyglada na to, ze reaguje teraz poprawnie. Wietrząc salon wskazania po minucie wskakują w okolice 30. 
Nie zmienia to faktu, ze trybu auto i tak nie używam, ale miło jest widzieć zmieniające się cyferki, skoro już wmontowali w to urządzenie wyświetlacz. 

Edited by EndUser

Dnia 24.01.2020 o 23:45, EndUser napisał:

Zaczął działać. Bo tak. Zeszło mu ze dwa dni zanim się połapał, ale wyglada na to, ze reaguje teraz poprawnie. Wietrząc salon wskazania po minucie wskakują w okolice 30. 
Nie zmienia to faktu, ze trybu auto i tak nie używam, ale miło jest widzieć zmieniające się cyferki, skoro już wmontowali w to urządzenie wyświetlacz. 

no raczej :) masz 2s czy v3 ?

• 1 year later...