Zooropa Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 Witam, Od pewnego czasu Mi Air Purifier 2 ma zerowe wskazania PM2.5, niezależnie od zanieczyszczenia powietrza, od aktualnych obrotów. Czujnik był przeczyszczony, zgodnie z instrukcją. Wcześniej urządzenie działało poprawnie, szybka reakcja na zanieczyszczenie np. zgaszona świeczka po nie całej minucie wzbudzało urządzenie na wysokie obroty w trybie automatycznym. Co mogę jeszcze sprawdzić, gdzie szukać przyczyny błędnych wskazań? Link to comment Share on other sites More sharing options...
EndUser Posted January 22, 2020 Share Posted January 22, 2020 Mam dokładnie taki sam problem w kupionym dopiero air purifier pro. Po odpaleniu pokazuje wartość „001”, w co nie uwierzę ;) Przed pierwszym uruchomieniem zmieniłem filtr na czarny, ale to nie powinno mieć żadnego znaczenia. Co mogę zrobić, zeby czujnik zadziałał - poza odesłaniem na gwarancje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted January 22, 2020 Share Posted January 22, 2020 zapal zapalke/swieczke i pusc troche dymu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EndUser Posted January 22, 2020 Share Posted January 22, 2020 Przy zgaszonej przy czujniku świeczce wskakuje momentalnie na 600, po czym w kilkadziesiąt sekund schodzi do 2-5. Po kilku min spadł na pierwotne „001”. Nie wyglada to na prawidłowe wskazanie. Na dworze jest teraz ~30. Wietrzenie pomieszczenia nie zmieniło wskazań urządzenia. Rozumiem, ze te typy tak maja, ze czujniki sa bo są? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted January 22, 2020 Share Posted January 22, 2020 wylacz go z gniazdka (czasem sie przycina), wywietrz i wlacz. ewentualnie wystaw na zewnatrz lub poczekaj na mrozy Link to comment Share on other sites More sharing options...
EndUser Posted January 24, 2020 Share Posted January 24, 2020 (edited) Zaczął działać. Bo tak. Zeszło mu ze dwa dni zanim się połapał, ale wyglada na to, ze reaguje teraz poprawnie. Wietrząc salon wskazania po minucie wskakują w okolice 30. Nie zmienia to faktu, ze trybu auto i tak nie używam, ale miło jest widzieć zmieniające się cyferki, skoro już wmontowali w to urządzenie wyświetlacz. Edited January 24, 2020 by EndUser Link to comment Share on other sites More sharing options...
SMART HOME PL Posted February 1, 2020 Share Posted February 1, 2020 Dnia 24.01.2020 o 23:45, EndUser napisał: Zaczął działać. Bo tak. Zeszło mu ze dwa dni zanim się połapał, ale wyglada na to, ze reaguje teraz poprawnie. Wietrząc salon wskazania po minucie wskakują w okolice 30. Nie zmienia to faktu, ze trybu auto i tak nie używam, ale miło jest widzieć zmieniające się cyferki, skoro już wmontowali w to urządzenie wyświetlacz. no raczej masz 2s czy v3 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartoszolsk Posted February 19, 2021 Share Posted February 19, 2021 I jaka była przyczyna niestety u mnie wskaźnik wisi na 001 i nie wiem co dalej Link to comment Share on other sites More sharing options...
krissaints Posted February 20, 2021 Share Posted February 20, 2021 U mnie to samo . Wskaźnik na automacie wskazuje cały czas 001 . Jaka diagnoza ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOCHA Posted February 25, 2021 Share Posted February 25, 2021 (edited) mam 3C i od dzisiaj na wyswietlaczu ciagle 001, co z tym tematem zrobic? ani wietrzenie ani wylaczanie z pradu nie pomaaga Edited February 25, 2021 by GOCHA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts