qruitz Opublikowano 17 Grudnia 2019 Opublikowano 17 Grudnia 2019 (edytowane) Po aktualizacji do MIUI 11 zmieniło się działanie przycisku Si. Wcześniej po kliknięciu uruchamiał mi się asystent Google i od razu mogłem do niego mówić. Teraz muszę kliknąć przycisk a następnie kliknąć w mikrofon, żeby czegoś poszukać. Da się coś z tym zrobić, by działało jak wcześniej? Często w samochodzie z tego korzystam i jednak poprzednia opcja była zdecydowanie wygodniejsza. Edytowane 18 Grudnia 2019 przez qruitz
orte Opublikowano 17 Grudnia 2019 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Po aktualizacji do MIUI 11 zmieniło się działanie przycisku Si. Wcześniej po kliknięciu uruchamiał mi się asystent Google i od razu mogłem do niego mówić. Teraz muszę kliknąć przycisk a następnie kliknąć w mikrofon, żeby czegoś poszukać. Da się coś z tym zrobić, by działało jak wcześniej? Często w samochodzie z tego korzystam i jednak poprzednia opcja była zdecydowanie wygodniejsza. W aucie? Macać guzik? A nie lepiej powiedzieć "OK Google" i trzymać dalej kierownicę?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
qruitz Opublikowano 18 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2019 (edytowane) 15 godzin temu, mrosi napisał: Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. Poprawiłem, mam nadzieję, że już w porządku. 15 godzin temu, orte napisał: W aucie? Macać guzik? A nie lepiej powiedzieć "OK Google" i trzymać dalej kierownicę? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Żeby się przebić przez muzykę, musiałbym się każdorazowo wydzierać. Przycisk jest zdecydowanie wygodniejszy, przynajmniej dla mnie. edit. Uprzedzając dyskusję, która może się tu pojawić - nie chcę tu rozmawiać na temat preferencji w samochodzie. Szukam jedynie odpowiedzi na pytanie, czy można ustawić jakoś poprzedni wariant bez wracania na MIUI 10. Edytowane 18 Grudnia 2019 przez qruitz 1
orte Opublikowano 18 Grudnia 2019 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Z klawiszem raczej nic nie zrobisz teraz. W ten sposób działa teraz główny przycisk ekranowy, naciśniesz i przytrzymasz to uruchamiania asystenta z włączonym mikrofonem. Ale do tego trzeba mieć odblokowany ekran.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi