qruitz Posted December 17, 2019 Share Posted December 17, 2019 (edited) Po aktualizacji do MIUI 11 zmieniło się działanie przycisku Si. Wcześniej po kliknięciu uruchamiał mi się asystent Google i od razu mogłem do niego mówić. Teraz muszę kliknąć przycisk a następnie kliknąć w mikrofon, żeby czegoś poszukać. Da się coś z tym zrobić, by działało jak wcześniej? Często w samochodzie z tego korzystam i jednak poprzednia opcja była zdecydowanie wygodniejsza. Edited December 18, 2019 by qruitz Link to comment Share on other sites More sharing options...
orte Posted December 17, 2019 Share Posted December 17, 2019 Po aktualizacji do MIUI 11 zmieniło się działanie przycisku Si. Wcześniej po kliknięciu uruchamiał mi się asystent Google i od razu mogłem do niego mówić. Teraz muszę kliknąć przycisk a następnie kliknąć w mikrofon, żeby czegoś poszukać. Da się coś z tym zrobić, by działało jak wcześniej? Często w samochodzie z tego korzystam i jednak poprzednia opcja była zdecydowanie wygodniejsza. W aucie? Macać guzik? A nie lepiej powiedzieć "OK Google" i trzymać dalej kierownicę?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
qruitz Posted December 18, 2019 Author Share Posted December 18, 2019 (edited) 15 godzin temu, mrosi napisał: Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. Poprawiłem, mam nadzieję, że już w porządku. 15 godzin temu, orte napisał: W aucie? Macać guzik? A nie lepiej powiedzieć "OK Google" i trzymać dalej kierownicę? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Żeby się przebić przez muzykę, musiałbym się każdorazowo wydzierać. Przycisk jest zdecydowanie wygodniejszy, przynajmniej dla mnie. edit. Uprzedzając dyskusję, która może się tu pojawić - nie chcę tu rozmawiać na temat preferencji w samochodzie. Szukam jedynie odpowiedzi na pytanie, czy można ustawić jakoś poprzedni wariant bez wracania na MIUI 10. Edited December 18, 2019 by qruitz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
orte Posted December 18, 2019 Share Posted December 18, 2019 Z klawiszem raczej nic nie zrobisz teraz. W ten sposób działa teraz główny przycisk ekranowy, naciśniesz i przytrzymasz to uruchamiania asystenta z włączonym mikrofonem. Ale do tego trzeba mieć odblokowany ekran.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts