Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.
posiadam telefon Xiaomi Redmi 1s. Jakieś 2-3 dni temu telefon leżał sobie spokojnie gdy nagle na ekranie pojawił się ludzik z androida ale z 'ukręconą' głową za którym był królik ze srobokrętem jakby. Na telefonie nic nie dało się zrobić, po około pół godziny wyciągnełam baterie po czym włożyłam ją spowrotem i telefon normalnie się włączył i zaczął działać ale po tym zdarzeniu bateria drastycznie zaczęła padać.. procenty naładowania leciały dosłownie w oczach (w 15 minut spadło z około 40 % do zera). Dodam, że teraz bateria trzyma baaaaardzo słabo (około 6-8 godzin jedynie przy włączonym wi-fi i niezbyt częstym korzystaniu).  Po tym zdarzeniu, również telefon "świruje" zmienia się sama tapeta pulpitu/blokady lub w ogóle motyw.

ktoś ma jakąś radę ?
miał podobnie ?

Czekam na jakieś podpowiedzi ; )

Posted

ten android z ukrecona glowa (plakalem :D) to tryb fastboot, czemu sam sie wlaczyl? hmm cos z softem, wgraj jeszcze raz go + full wipe, powinno byc ok

btw. krolik = maskotka MI (Mi bunny) a calosc oznacza ze krolik grzebie we wnetrzu androida (fastboot)

Posted

dzięki za podpowiedź :)
a jakieś konkretniejsze podpowiedzi jak to ogarnąć? (bo niestety telefony to moja niezbyt mocna strona :sad: )

Posted

dzięki za podpowiedź :)

a jakieś konkretniejsze podpowiedzi jak to ogarnąć? (bo niestety telefony to moja niezbyt mocna strona :sad: )

popros kogos moze ktory siedzi w temacie zeby zrobil to co napisalem bo sama grzebiac bez podstawowej wiedzy mozesz calkiem telefon uwalic, jezeli takowej osoby nie znajdziesz/nie masz to wtedy jakos sie caly proces lopatologicznie opisze (choc jest na forum tylko trzeba poszukac)

• Like 1
Posted

Teoretycznie pomogły :)

Niestety dalej świruje i zmienia mi się sama tapeta pulpitu/blokady/motyw co jest mocno irytujące -,-

Więc jeśli ma ktoś jeszcze pomysł co do tego to bardzo proszę o jakieś porady :)

Posted

hyh tak jest od wersji v47 u mnie bynajmniej, po zmianie motywu na inny po jakims czasie sam sie launcher do domyslnego motywu przeladowuje

Posted

U mnie tak się zaczęło robić po tej "ukręconej głowie", ale skoro nie tylko mi się tak dzieje to problem chyba rozwiązany :)

Posted (edited)

na v45 nic sie nie dzialo, ogolem mamy marzec to nie warto juz grzebac tylko czekac na miui 6

Edited by OutSideR
  • mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...