mdzia Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 Witam. posiadam telefon Xiaomi Redmi 1s. Jakieś 2-3 dni temu telefon leżał sobie spokojnie gdy nagle na ekranie pojawił się ludzik z androida ale z 'ukręconą' głową za którym był królik ze srobokrętem jakby. Na telefonie nic nie dało się zrobić, po około pół godziny wyciągnełam baterie po czym włożyłam ją spowrotem i telefon normalnie się włączył i zaczął działać ale po tym zdarzeniu bateria drastycznie zaczęła padać.. procenty naładowania leciały dosłownie w oczach (w 15 minut spadło z około 40 % do zera). Dodam, że teraz bateria trzyma baaaaardzo słabo (około 6-8 godzin jedynie przy włączonym wi-fi i niezbyt częstym korzystaniu). Po tym zdarzeniu, również telefon "świruje" zmienia się sama tapeta pulpitu/blokady lub w ogóle motyw. ktoś ma jakąś radę ? miał podobnie ? Czekam na jakieś podpowiedzi ; )
OutSideR Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 ten android z ukrecona glowa (plakalem ) to tryb fastboot, czemu sam sie wlaczyl? hmm cos z softem, wgraj jeszcze raz go + full wipe, powinno byc ok btw. krolik = maskotka MI (Mi bunny) a calosc oznacza ze krolik grzebie we wnetrzu androida (fastboot)
mdzia Posted March 2, 2015 Author Posted March 2, 2015 dzięki za podpowiedź a jakieś konkretniejsze podpowiedzi jak to ogarnąć? (bo niestety telefony to moja niezbyt mocna strona )
OutSideR Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 dzięki za podpowiedź a jakieś konkretniejsze podpowiedzi jak to ogarnąć? (bo niestety telefony to moja niezbyt mocna strona ) popros kogos moze ktory siedzi w temacie zeby zrobil to co napisalem bo sama grzebiac bez podstawowej wiedzy mozesz calkiem telefon uwalic, jezeli takowej osoby nie znajdziesz/nie masz to wtedy jakos sie caly proces lopatologicznie opisze (choc jest na forum tylko trzeba poszukac) 1
Numb Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 Wybaczcie, ale rozmowy na temat Mitu nie pomogą w rozwiązaniu problemu, a zrobił się mały OT
OutSideR Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 Pomogly mam nadzieje wskazowki na PW, ale niech autorka tematu potwierdzi
mdzia Posted March 4, 2015 Author Posted March 4, 2015 Teoretycznie pomogły Niestety dalej świruje i zmienia mi się sama tapeta pulpitu/blokady/motyw co jest mocno irytujące -,- Więc jeśli ma ktoś jeszcze pomysł co do tego to bardzo proszę o jakieś porady
OutSideR Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 hyh tak jest od wersji v47 u mnie bynajmniej, po zmianie motywu na inny po jakims czasie sam sie launcher do domyslnego motywu przeladowuje
mdzia Posted March 4, 2015 Author Posted March 4, 2015 U mnie tak się zaczęło robić po tej "ukręconej głowie", ale skoro nie tylko mi się tak dzieje to problem chyba rozwiązany
OutSideR Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 (edited) na v45 nic sie nie dzialo, ogolem mamy marzec to nie warto juz grzebac tylko czekac na miui 6 Edited March 4, 2015 by OutSideR
Recommended Posts