artek Opublikowano 26 Lutego 2015 Opublikowano 26 Lutego 2015 Witam wszystkich. Postanowiłem wczoraj przejść z MIUI 6 na MIUI 5 w moim Mi2S. Utworzyłem kopie zapasową, skopiowałem wszystkie dane z pamięci tel (włącznie z tą kopią) na dysk komputera. Do przejścia z 6 na 5 użyłem metody 3 z poradnika do instalacji MIUI (czyli MiFlashem). Wszystko pięknie się zrobiło, zainstalowałem najnowszy stable rom MIUI v5 i rozpocząłem przywracanie danych z kopii zapasowej. I tu zaczęły się schody, bo z tej kopii nie przywróciły się: - żadne aplikacje, które miałem zainstalowane na MIUI 6 - konto Xiaomi, konto Google - ustawienia pulpitu (chociaż z tym to mały pikuś bo mogę od nowa poukładać) Rejestr połączeń, smsy, notatki, kotakty - to ładnie się udało przywrócić. Dlatego zwracam się z ogromną prośbą, czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć co może być nie tak, że te dane nie chcą się przywrócić? Czy czeka mnie instalacja wszystkiego od nowa? Będę bardzo wdzięczny za pomoc Pozdrawiam, Bartek.
Numb Opublikowano 26 Lutego 2015 Opublikowano 26 Lutego 2015 O ile dobrze mi wiadomo, kopia z MIUI 6 nie jest kompatybilna wstecz.
artek Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Opublikowano 26 Lutego 2015 No to słodko... Ale skoro część rzeczy się przywróciła (tj. smsy, połączenia, notatki) to chyba w jakimś stopniu jest kompatybilne? Ogólnie, to bardziej logiczne wydaje się przywrócenie zainstalowanych aplikacji niż smsów itp.
Acid Opublikowano 26 Lutego 2015 Opublikowano 26 Lutego 2015 Ale sms, rejestr czy notatki są synchronizowane w chmurze i wersja MIUI nie ma wpływu na te dane. Co innego aplikacje. Chyba, że też były synchronizowane w chmurze. Te z lokalnej kopii się nie przywrócą. Wysłane z MI4
artek Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Opublikowano 26 Lutego 2015 (edytowane) Czyli, jeżeli wróciłbym na MIUI 6, przywrócił kopie zapasową razem z aplikacjami, zsynchronizował wszystko z chmurą i znów przeszedł na MIUI 5 to wtedy wszystko (łącznie z aplikacjami) przeszłoby mi z chmury na nowo postawiony MIUI 5? Dobrze rozumuję? Tylko z tego co widzę w opcjach synchronizacji, dostępne są tylko standardowe aplikacje od MIUI Edytowane 26 Lutego 2015 przez artek
Acid Opublikowano 26 Lutego 2015 Opublikowano 26 Lutego 2015 Właśnie odwrotnie. Są wszystkie użytkownika: Wysłane z MI4
artek Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Opublikowano 26 Lutego 2015 O, to fajnie. To wracam na MIUI 6 i robie synchro z chmurą i potem przerzucam się na MIUI 5. Dam znać czy tak działa Może w MIUI 5 nie pokazało apek użytkownika bo w sumie żadnych nie mam zainstalowanych
kendi Opublikowano 26 Lutego 2015 Opublikowano 26 Lutego 2015 O ile dobrze mi wiadomo, kopia z MIUI 6 nie jest kompatybilna wstecz. Wczoraj robiłem przesiadke z redrice na note LTE. Zrobiłem kopie sms, mms, połączeń, haseł wifi notatek i tapatalka. Wszystko się udało przywrócić na miui 6,aczkolwiek walczyłem z sms, ponieważ pokazywał się błąd. Posprawdzalem wszystko i okazało się, że mam jedną konwersacje ukryta w sms i po usunięciu mogłem bez problemu przywrócić sms przez kopie miui.
artek Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Opublikowano 27 Lutego 2015 Wczoraj wieczorem zacząłem się bawić z kopiowaniem zainstalowanych przeze mnie aplikacji do chmury. Puściłem to koło godziny 23 i do 7 rano było 99%. Nie wiem czy tam się im coś na serwerze zwiesiło czy co ale kopie zatrzymałem (tylko dwie aplikację się nie skopiowały). Jednak zauważyłem też ze po powrocie z MIUI 5 na MIUI 6 ten zaczął jakby lepiej działać, więc na razie daruję sobie ponowny flash na MIUI 5 Dlatego temat, jak dla mnie, można zamknąć. Jak kiedyś wrócę na MIUI 5 to dam znać czy działa kopia z chmury
Rekomendowane odpowiedzi