Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Postanowiłem wczoraj przejść z MIUI 6 na MIUI 5 w moim Mi2S. Utworzyłem kopie zapasową, skopiowałem wszystkie dane z pamięci tel (włącznie z tą kopią) na dysk komputera. Do przejścia z 6 na 5 użyłem metody 3 z poradnika do instalacji MIUI (czyli MiFlashem). Wszystko pięknie się zrobiło, zainstalowałem najnowszy stable rom MIUI v5 i rozpocząłem przywracanie danych z kopii zapasowej. I tu zaczęły się schody, bo z tej kopii nie przywróciły się:

- żadne aplikacje, które miałem zainstalowane na MIUI 6

- konto Xiaomi, konto Google

- ustawienia pulpitu (chociaż z tym to mały pikuś bo mogę od nowa poukładać)

Rejestr połączeń, smsy, notatki, kotakty - to ładnie się udało przywrócić.

Dlatego zwracam się z ogromną prośbą, czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć co może być nie tak, że te dane nie chcą się przywrócić? Czy czeka mnie instalacja wszystkiego od nowa?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc :)

Pozdrawiam,

Bartek.

Opublikowano

No to słodko... Ale skoro część rzeczy się przywróciła (tj. smsy, połączenia, notatki) to chyba w jakimś stopniu jest kompatybilne?

Ogólnie, to bardziej logiczne wydaje się przywrócenie zainstalowanych aplikacji niż smsów itp.

Opublikowano

Ale sms, rejestr czy notatki są synchronizowane w chmurze i wersja MIUI nie ma wpływu na te dane. Co innego aplikacje. Chyba, że też były synchronizowane w chmurze. Te z lokalnej kopii się nie przywrócą.

Wysłane z MI4

Opublikowano (edytowane)

Czyli, jeżeli wróciłbym na MIUI 6, przywrócił kopie zapasową razem z aplikacjami, zsynchronizował wszystko z chmurą i znów przeszedł na MIUI 5 to wtedy wszystko (łącznie z aplikacjami) przeszłoby mi z chmury na nowo postawiony MIUI 5? Dobrze rozumuję?

Tylko z tego co widzę w opcjach synchronizacji, dostępne są tylko standardowe aplikacje od MIUI

Edytowane przez artek
Opublikowano

O, to fajnie. To wracam na MIUI 6 i robie synchro z chmurą i potem przerzucam się na MIUI 5. Dam znać czy tak działa :)

Może w MIUI 5 nie pokazało apek użytkownika bo w sumie żadnych nie mam zainstalowanych :mrgreen:

Opublikowano

O ile dobrze mi wiadomo, kopia z MIUI 6 nie jest kompatybilna wstecz.

Wczoraj robiłem przesiadke z redrice na note LTE.

Zrobiłem kopie sms, mms, połączeń, haseł wifi notatek i tapatalka.

Wszystko się udało przywrócić na miui 6,aczkolwiek walczyłem z sms, ponieważ pokazywał się błąd. Posprawdzalem wszystko i okazało się, że mam jedną konwersacje ukryta w sms i po usunięciu mogłem bez problemu przywrócić sms przez kopie miui.

Opublikowano

Wczoraj wieczorem zacząłem się bawić z kopiowaniem zainstalowanych przeze mnie aplikacji do chmury. Puściłem to koło godziny 23 i do 7 rano było 99%. Nie wiem czy tam się im coś na serwerze zwiesiło czy co ale kopie zatrzymałem (tylko dwie aplikację się nie skopiowały). Jednak zauważyłem też ze po powrocie z MIUI 5 na MIUI 6 ten zaczął jakby lepiej działać, więc na razie daruję sobie ponowny flash na MIUI 5 :) Dlatego temat, jak dla mnie, można zamknąć. Jak kiedyś wrócę na MIUI 5 to dam znać czy działa kopia z chmury :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...