Jakec 0 Posted October 23, 2019 Report Share Posted October 23, 2019 Hi! Mam kilka filmików mkv, których za cholerę nie potrafię odpalić na Mi Boxie. I nieważne jakiego odtwarzacza używam. Nie wyskakuje żaden błąd. Po prostu odtwarzacz albo ich nie widzi, albo przy próbie uruchomienia wraca od razu do listy plików. Przerobiłem z mkv na avi na kompie i... nadal ich nie odtwarza. Wrzuciłem filmy na dysk google, wlazłem przez menadżera plików i... wtedy odtwarza! Jakieś porady jak przerobić film, albo co zrobić, żeby ruszyło? Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
bigtoy 4 Posted October 23, 2019 Report Share Posted October 23, 2019 Dziwne że nie odtwarza, przecież ten sprzęt odtwarza chyba wszystkie formaty od flv przez avi do hevc i to sprzętowo. Zmieniałeś dekoder z hardwerowego na softwarowy ? Niektóre odtwarzacze mają również problem z obsługą dźwięku przestrzennego w trybie passthrough objawia się to brakiem obrazu właśnie lub trzeszczeniem w głośnikach.Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
Kaudii 151 Posted October 23, 2019 Report Share Posted October 23, 2019 Ja jeszcze nie trafiłem na film, którego by mój mibox 4k nie odtworzyłWysłane z mojego MI 8 Explorer Edition przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
Jakec 0 Posted October 23, 2019 Author Report Share Posted October 23, 2019 Sprawdzone na Kodi, VLC, xplore file manager. Przerobione na avi Xvid, WMV (WMP 7) - nic nie poszło... Jak ktoś chce z ciekawości sprawdzić, mogę mu przesłać link na priv do filmiku na dysku google... Link to post Share on other sites
Kaudii 151 Posted October 23, 2019 Report Share Posted October 23, 2019 Podeślij , jutro pobiore i sprawdzę u siebieWysłane z mojego MI 8 Explorer Edition przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
bigtoy 4 Posted October 24, 2019 Report Share Posted October 24, 2019 A resetowales boxa do ustawień fabrycznych ?Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
Jakec 0 Posted October 24, 2019 Author Report Share Posted October 24, 2019 5 godzin temu, bigtoy napisał: A resetowales boxa do ustawień fabrycznych ? Oczywiście. Zresztą sprawdzane było na dwóch boxach... Link to post Share on other sites
Recommended Posts