YodaPOL Opublikowano 18 Lutego 2015 Opublikowano 18 Lutego 2015 Witam Jeśli nie możecie doczekać się miui 6 na redmi to ten rom jest dla was. Mianowicie jest to przeróbka portu MIUI6 z redmi note lte.System jest szybki,nie zamula,telefon nie osiąga zbyt dużych temperatur mimo tego, że chodzi na max obrotach.Bazuje na miui 5.2.06 System ma dodatki takie jak: Asus launcher Walkman Klawiatura Xperia ViperFX Lenovo Snappit Camera (osobiście używam aparatu miui 5) Xperia Movies Xperia Experians Flow live Wallpaper Aplikacje do zarządzania telefonem Rom ma zintegrowane gappsy. Link do xda: http://forum.xda-developers.com/redmi-1s/development/rise-ui-t3031363 Instalacja: Instalujemy najnowsze TWRP Robimy wipe cache dalvik data(można zrobić full wipe) Instalujemy Rom Reboot TWRP musi być najnowsze na starym się nie zainstaluje! Link do pobrania: http://www.mediafire.com/download/7axdbtd46120f1e/RISE+OS+RC.zip Bugi: Chyba żadnego nie ma ;]
igoor1983 Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 (edytowane) Zamyka Apki? A może jeszcze jakieś bugi ma? Ktoś testuje? Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Edytowane 19 Lutego 2015 przez igoor1983
YodaPOL Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Opublikowano 19 Lutego 2015 Aktualnie używam i mi nie zamyka.system ma zram
OutSideR Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 jakie? wejdz w watek xda i poczytaj komenty
YodaPOL Opublikowano 21 Lutego 2015 Autor Opublikowano 21 Lutego 2015 Ja nie używam dual sim więc dla mnie jest ok.Do poczty używam apki Gmaila i dziala jaj należy.Zgadzam się z tym,że to nie to samo co zwykle miui,ale ciekawa modyfikacja.Jest to póki co wersja rozwijana, więc najpewniej będą poprawki.
pumek Opublikowano 21 Lutego 2015 Opublikowano 21 Lutego 2015 Wrzuciłem wczoraj wieczorem - romik ładny, troche ociężały. Wejście w dźwięki i próba zmiana czegokolwiek skutkuje wyrzuceniem do menu. Wiem da się to zrobić inaczej, ale to już zaczęło dawać mi pogląd w jakim stadium jest ten soft. Trochę jeszcze poustawiałem i kimka. Rano bateria na czerwono. Na razie podziękuje, ale romik zapowiada się ciekawie.
Rekomendowane odpowiedzi