Shaft Opublikowano 18 Lutego 2015 Opublikowano 18 Lutego 2015 Wersja MIUI i posiadany smartfon: Xiaomi Mi4 (zamówiony ze Spemall) v5.2.13 Miui Polska v6Opis znalezionego błędu / problemu: Brak aplikacji MiOpaska i opcji Ustawienia>Zabezpieczenia>Dostęp do powiadomieńDodatkowe informacje: Ściągnąłem z MIUI Polska aarchiwum MIUIPolska_cancro_5.2.13v6-4.4.zip (miałem już wcześniej v6), wgrałem tak jak w instrukcji do pamięci telefonu, wszedłem w apkę Aktualizacje>Zainstaluj ROM wybrałem archiwum MIUIPolska_cancro_5.2.13v6-4.4.zip z pamieci telefonu. ROM zainstalował się poprawnie. Po wgraniu ROMu nie zainstalowało mi aplikacji MiOpaska (musiałem dociagnąć ze Sklepu Play apkę MiFit), oraz w dalszym ciągu nie mam opcji Ustawienia>Zabezpieczenia>Dostęp do powiadomień. Czy coś zrobiłem źle, czy to w ROMie jest błąd?
Acid Opublikowano 18 Lutego 2015 Opublikowano 18 Lutego 2015 Jeju oczywiście, że źle. Mifit z Google Play to co innego. Tylko nasza aplikacja daje taką opcję. Zainstaluj rom ponownie i będzie ok. Zrobiłeś wipe po wgraniu romu dlatego nie masz aplikacji. Wysłano z MI Note
Shaft Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) Nie robiłem wipe po wgraniu ROMu. Zaainstaluję raz jeszcze. edit: Po ponownym zaianstalowaniu ROMu, odisntalowało mi apkę MiFit, ale żadnej nowej (czyt. MiOpaska) nie zainstalowało. Oczywiście telefon podpiety cały czas do wifi, ale pewnie to bez znaczenia, ponieważ zapaewne instaluje apkę z archiwum a nie dociaga jej przez URL edit 2: Przeszukałem archiwum MIUIPolska_cancro_5.2.13v6-4.4.zip (pobrane z http://91.205.75.29/miui-V6/5.2.13/MIUIPolska_cancro_5.2.13_v6-4.4.zip) i nie znalazłem w nim apki MiOpaska, czy ktoś mógłby to potwierdzić? Edytowane 18 Lutego 2015 przez Shaft
Acid Opublikowano 18 Lutego 2015 Opublikowano 18 Lutego 2015 Jest... tylko nie nazywa się MiOpaska... Jak miałeś wcześniej MiFit to prawdopodobnie przez inny podpis nie chciało się zainstalować. Wyjmij z romu .zip (na kompie) plik który jest w ./data/app/ apka z health w nazwie. Przenieś na telefon i zainstaluj ręcznie.
Shaft Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) Sory za double post ale #up Nie da sie zainstalowac apki MiOpaska. Nawet tresci bledu nie ma... Jak na screenach... Tapnięte z Xiaomi Mi4. Edytowane 19 Lutego 2015 przez Shaft
Shaft Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Opublikowano 23 Lutego 2015 odświeżam - problem dalej jak w poście powyżej ktoś ma może jakieś sugestie? albo logger do wgrania co by sprawdzić z jakiego powodu instalacja MiOpaski się wypindrala... #up
Acid Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 Coś źle robisz. Jesteś pewny że nie masz w pamięci poprzedniej aplikacji? Bo MiOpaska romu MIUIPolska ma inny podpis. Wysłano z MI Note
Shaft Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) Dobra temat do zamknięcia - poradziłem sobie. Po wgraniu romu MIUI Polska usunęło mi apkę MiFit i nie pozwalało na instalację apki MiOpaska. Trzeba było jeszcze raz ręcznie zainstalować apkę MiFit ze Sklepu Play. Usunąć ją. Przeczyścić telefon apką Panel sterowania. Zrestartować telefon. Dopiero wtedy instalacja apki MiOpaska przeszła pomyślnie. Edytowane 23 Lutego 2015 przez Shaft
Numb Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi