Miki_11 Opublikowano 18 Lutego 2015 Opublikowano 18 Lutego 2015 Wersja MIUI i posiadany smartfon: MIUIPolska v. 5.2.13Opis znalezionego błędu / problemu: Jestem na tym forum pierwszy raz więc witam wszystkich. W moim nowym Xiaomi Redmi 2 nie działa lokalizacja telefonu po sieci 2g/3g oraz wifi w żadnych zainstalowanych programach (Locuc, eWeatcher czy stokowa pogodynka) pomimo ustawienia wszelkich możliwych przełączników. Jedynie mapy gogle prawidłowo lokalizują telefon po sieci 2g/3g i wifi Po włączeniu GPS lokalizacja telefonu w wyżej wymienionych programach działa bezproblemowo. Na poprzednim romie MIUIPolska_v. 5.1.16 jak i na najnowszym 5.2.13 jest tak samo. Logcat jeśli napotkałeś FC, koniecznie wstaw logcat!Dodatkowe informacje
subwoofer Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 U mnie na 5.3.6 w ogóle nie lokalizuje po 3g/wifi. W mapach google też nie pokazuje lokalizacji.
fredek7 Opublikowano 9 Marca 2015 Opublikowano 9 Marca 2015 Pogody z miui to lokalizacje sobie co chce reszta ma wielki rozrzut lokalizacji. Na Warszawa mam często ze jestem na Pradze a nie na Bemowo. Ale ręczne Wymuszenie to naprawia
St-Bziku Opublikowano 9 Marca 2015 Opublikowano 9 Marca 2015 U mnie próba lokalizacji w czymkolwiek wymusza włączenia gps. po wifi/3G nie działa. także usługi raportowanie lokalizacji google jest dostępna przy trybie wysokiej dokładności(gps)
Miki_11 Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Opublikowano 23 Marca 2015 Temat do zamknięcia. W romie 5.3.20 lokalizacja po sieci i wi-fi działa jak należy.
Rekomendowane odpowiedzi