Jump to content

MI9 czy Mi 9t Pro

swiety93

Recommended Posts

Chcę kupić smartfona do 1500zł. Przesiadam się z poczcwiego Mi4c więc zapewne zmiana na cokolwiek innego będzie widoczna, ale do rzeczy.. Zdecydowałem się na któregoś z w.w. smartfonów. Przed zawężeniem grona smartfonów zależało mi na tym, aby smartfon dobrze leżał w dłoni, była niezła bateria. Wizualnie podoba mi się bardzo Mi 9, nie przeszkadza mi łezka. W Mi 9t Pro obawiam się trochę o mechanizm przedniej kamery (nie korzystam dużo z aparatu selfie). Wysnułem pewne wnioski na podstawie filmów, artykułów.

Wydajność:

Mi 9 = Mi 9t pro

Aparat:

Mi 9 > Mi 9t pro (może po update się wyrówna)

Bateria:

Mi9 < Mi9t pro (choć czytałem, że w praktyce różnice w bateriach się zacierają i jest mniej więcej podobnie, może się ktoś wypowie, kto korzystał z obu smartfonów?)

Nie zależy mi na ładowaniu indukcyjnym, czy innych bajerach. Gdyby MI 9 miała lepszą baterię, to bym się nie zastanawiał, bo wizualnie jest dla mnie idealny. Jakie Wy macie odczucia, co tych telefonów? Korzystał ktoś z obu i może porównać? Oglądałem filmy porównawcze, ale nie pada jednoznaczna odpowiedź, która rozwiązała by mój problem :) A może jest jeszcze jakiś konkurencyjny smartfon, którym warto byłoby się zainteresować w tym segmencie cenowym?