Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hej,

mam problem z podłączeniem żarówki: https://mi-home.pl/inteligentne-urzadzenia/philips-wi-fi-smart-bulb-white z aplikacją xiaomi home. Mam wersję 5.5.10 i testowałem różne regiony jednak zawsze mam to samo:

1. żarówka wykrywana jest bezproblemowo

2. aplikacja łączy się z nią bez problemu, wysyła plik

3. problem jest z ustanowieniem połączenia żarówki z wifi (sieć 2.4, testowane różne hasła), po zalogowaniu się do routera widzę że żarówka podłączyła się do sieci jednak aplikacja cały czas nie łączy.

Taka sama jest sytuacja z lampą biurową mi desk lamp 1s

(posiadam też xiaomi odkurzacz automatyczny i xiaomi oczyszczacz powietrza 2s i one oba łączą się z WiFi i działają bezproblemu) 

Rzeczy które zrobilem

1. Resetowalem wifi

2. Resetowalem telefon

3. Resetowalem zarówno żarówki jak i lampkę biurkowa 

4. Zmieniłem ustawienia WiFi na 2,4 ghz

5. Stworzyłem hotspot na telefonie i do niego żarówki połączyły się bez problemu, zaktualizowałem je obie do najnowszej wersji a potem zresetowalem na nich WiFi by podłączyć do normalnego (myślałem że update może naprawi ten problem) ale nadal nie chcą się połączyć ze zwykłym WiFi w moim domu. 

6. Żarówki jak i lampka po zresetowaniu ustawień WiFi w nich są wykrywalne przez mój telefon więc moduły WiFi w nich są sprawne

Przeszukałem dosłownie cały internet, zarówno w polskiej wersji językowej jak i angielskiej

Błagam o pomoc

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...