dj_hejzek Opublikowano 29 Września 2019 Opublikowano 29 Września 2019 (edytowane) Witam mam aktualnie wersję androida jak na załączonym obrazku. Czy jak pobiorę nową wersję w telefonie to zablokuje mi ona bootloader? Raczej nic się nie powinno spierniczyć? Xiaomi Mi 8 wersja cn. Podobno tylko przy zablokowanym bl nie można tego robić ? Edytowane 29 Września 2019 przez dj_hejzek Poprawki
Tomek_Tcz Opublikowano 29 Września 2019 Opublikowano 29 Września 2019 Zablokować nie powinien bootloadera. Chociaż na Twoim miejscu chyba lepiej instalować stable miuipolska.pl albo bete i nie martwisz się. Działać wszystko powinno. 1
dj_hejzek Opublikowano 29 Września 2019 Autor Opublikowano 29 Września 2019 (edytowane) Pobrałem aktualizację, zainstalowała się a telefon normalnie się uruchomił. Wszystko działa i jest ok. Dlatego jak ktoś ma Xiaomi mi 8 w wersji cn, odblokowany bl i wgrany miui global może śmiało aktualizować tym bardziej że przychodzą normalnie aktualizacje systemu. Jedyny chyba minus tutaj to brak działającego NFC. Mam pytanie czy da się zrobić coś z tą funkcją przy odblokowanym bl na romie miui global pomijając rom miuipolska ? Edytowane 29 Września 2019 przez dj_hejzek
Tomek_Tcz Opublikowano 30 Września 2019 Opublikowano 30 Września 2019 Raczej nie. Wrzuć miuipolska.pl stable to jest to samo a nfc będzie działać.
Rekomendowane odpowiedzi