Niyaki Opublikowano 26 Września 2019 Opublikowano 26 Września 2019 (edytowane) Witam serdecznie. Planuję zakup słuchawek bezprzewodowych, ale nie rozumiem jednej kwestii. Na internecie są jakby dwie wersje słuchawe Xiaomi. Jedna za 90 złotych, drugie za 140. Nie wiem, czy jest to kwestia jakichś innych parametrów w tych droższych, czy może chodzi o wygląd. Czy ktoś może mi wyjaśnić skąd taka różnica w cenie i co lepiej zakupić? https://www.x-kom.pl/p/508268-sluchawki-bezprzewodowe-xiaomi-airdots-true-wireless.html https://www.euro.com.pl/zestawy-sluchawkowe/xiaomi-sluchawka-mi-bluetooth-earphones-mini-bl.bhtml?gclid=Cj0KCQjww7HsBRDkARIsAARsIT6Py0NBvRAB6xuFUizE5Gpmaeq5Jkl0TBTtFlflO8QEXxTjPkFQUgQaAmLQEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Edytowane 26 Września 2019 przez Niyaki
pkonrad Opublikowano 26 Września 2019 Opublikowano 26 Września 2019 Czarne słuchawki Redmi AirDots lub jak ktoś woli Mi True Wiralless Earbuds Basic nie mają dotykowych paneli tylko fizyczne przyciski. Są też wykonane z gorszych materiałów w porównaniu do białych Xiaomi AirDots lub jak ktoś woli Mi True Wiralless Earbuds. Samo etui i słuchawki ładuje się dłużej w czarnym modelu Redmi. Jeśli chodzi o dźwięk, moim zdaniem minimalnie lepiej grają białe Xiaomi.
Niyaki Opublikowano 26 Września 2019 Autor Opublikowano 26 Września 2019 6 minutes ago, pkonrad said: Czarne słuchawki Redmi AirDots lub jak ktoś woli Mi True Wiralless Earbuds Basic nie mają dotykowych paneli tylko fizyczne przyciski. Są też wykonane z gorszych materiałów w porównaniu do białych Xiaomi AirDots lub jak ktoś woli Mi True Wiralless Earbuds. Samo etui i słuchawki ładuje się dłużej w czarnym modelu Redmi. Jeśli chodzi o dźwięk, moim zdaniem minimalnie lepiej grają białe Xiaomi. Czyli różnica między tymi za 90, a za 140, to brak przycisków fizycznych, lepsze materiały, szybsze ładowanie oraz minimalnie lepszy dźwięk? Uważasz, że warto wydać 130 złotych, zamiast 90?
pkonrad Opublikowano 26 Września 2019 Opublikowano 26 Września 2019 Ja bym dopłacił. Plastik w czarnych Redmi jest średniej jakości i lubi pękać sam z siebie. Białe Xiaomi widziałem wczoraj na alledrogo za ok 140 zł. To dobra cena. Gdzie można je dorwać za 130 ? Edit:Coś Ty za linki wrzucił w pierwszym poście? Pierwsze za 130 zł to czarne Redmi AirDots, które bez problemu kupisz za 90 zł, a drugie za 90 zł to pojedyncza słuchawka służąca jako zestaw głośnomówiący
Niyaki Opublikowano 26 Września 2019 Autor Opublikowano 26 Września 2019 14 minutes ago, pkonrad said: Ja bym dopłacił. Plastik w czarnych Redmi jest średniej jakości i lubi pękać sam z siebie. Białe Xiaomi widziałem wczoraj na alledrogo za ok 140 zł. To dobra cena. Gdzie można je dorwać za 130 ? Edit: Coś Ty za linki wrzucił w pierwszym poście? Pierwsze to czarne Redmi które bez problemu kupisz za 90 zł, a drugie za 90 to pojedyncza słuchawka służąca jako zestaw głośnomówiący W takim razie mógłbyś mi wstawić link, do tych za 140? Właśnie nie mogę znaleźć linku z tymi lepszymi jakościowo. Nigdzie nie ma różnicy w nazwie.
pkonrad Opublikowano 26 Września 2019 Opublikowano 26 Września 2019 W takim razie mógłbyś mi wstawić link, do tych za 140? Właśnie nie mogę znaleźć linku z tymi lepszymi jakościowo. Nigdzie nie ma różnicy w nazwie.https://allegro.pl/show_item.php?item=8515492371Sprzedawca ma dobre opinie, cena za słuchawki również bardzo dobra moim zdaniem.
Niyaki Opublikowano 26 Września 2019 Autor Opublikowano 26 Września 2019 1 minute ago, pkonrad said: https://allegro.pl/show_item.php?item=8515492371 Sprzedawca ma dobre opinie, cena za słuchawki również bardzo dobra moim zdaniem. Szczerze mówiąc, to nie jestem fanem kupowania takich rzeczy na allegro. Tutaj widzę, że na pudełku chiński język. Czytałem też, że w Polsce nie da się nigdzie wyrwać tych słuchawek i wszystko leci z Chin, co przyczynia się do tego, że komunikaty są po chińsku. Czy jest jakiś sklep internetowy, który by oferował też te słuchawki, ale może jakieś komunikaty po angielsku?
pkonrad Opublikowano 26 Września 2019 Opublikowano 26 Września 2019 https://mi-home.pl/audio/mi-true-wireless-earbuds10 sekund mi to zajęło.
Niyaki Opublikowano 26 Września 2019 Autor Opublikowano 26 Września 2019 Też je widziałem, ale chodziło mi o podobną cenę, jak na allegro. Dlatego pytałem o link. Hmm, muszę się zastanowić, czy warto dopłacić 30 złotych za sklepowe, czy pójść w Allegro.
pkonrad Opublikowano 26 Września 2019 Opublikowano 26 Września 2019 Chcesz taniej to bierz chińska wersję. Komunikaty to żaden problem. Wersji europejskiej nie kupisz nigdzie w cenie chińskiej. Ja mam chińska i działa świetnie. Według mnie szkoda kasy żeby dopłacać do wersji europejskiej. Bralbym te tańsze chińskie.
mrosi Opublikowano 27 Września 2019 Opublikowano 27 Września 2019 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
mrosi Opublikowano 27 Września 2019 Opublikowano 27 Września 2019 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi