wemayatek Opublikowano 16 Września 2019 Opublikowano 16 Września 2019 Witam, Mam problem z zasięgiem internetu w moim Mi Mix 2S. Karta SIM z sieci PLAY. Poprzednio miałem stary telefon Huawei i nie było problemów z internetem. Teraz jadąc samochodem z włączoną nawigacją google maps albo yanosik bardzo często wyświetla się brak połączenia z internetem. Miałem już ustawione wybierz sieć automatycznie, włączony/wyłączony roaming krajowy, preferuj sieci LTE, preferuj sieci 3G. Wszędzie to samo. Macie jakiś pomysł jak rozwiązać to gubienie sygnału?
dmc Opublikowano 16 Września 2019 Opublikowano 16 Września 2019 Mam tak samo - po aktualizacji z początku roku pojawiły się mega problemy z łącznością i to w każdym zakresie, nie tylko gsm, ale również dostrzegam problemy z stabilnością BT. Czasami przełączanie sieci cośtam daje, czasem restart. W styczniu po aktualizacji najpierw wskaźnik zasięgu szorował po dnie (centrum miasta), potem poprawili to tak, że najwzwyczajniej kłamie - pokazuje 2-3 kreski, tam gdzie zasięgu na pewno nie ma. Ludzie zaczęli się uskarżać też na jakość rozmów (przerywa, zniekształca). Sam często dostaję SMS-y że ktoś do mnie dzwonił, gdy tel leży nieruchomo na biurku, dzwoniąc z drugiego tel rzeczywiście jest poza zasięgiem. Zacząłem porównywać do kilku starszych tel i okazało się, że stare z mniejszą obsługą pasm mają bez problemu dostęp do danych i ładnie łączą, mi mix 2s aktualnie jest dla mnie nieużuwalny, kupiłem więc taniego A40 i jako telefon stabilność połączenia bije go na głowę. Miksa mam jeszcze, ale chyba się pozbędę póki ludzie się dowiedzą jak to fatalnie zaktualizowali. A niby dlatego wszystko bo mi mix 2s za bardzo promieniował i musieli go przyciąć. Ponoć ROM-y przed styczniem dają radę, podobnie alternatywne jak LineageOS.
vvvzc Opublikowano 17 Września 2019 Opublikowano 17 Września 2019 Osobiście mam jak na dziś najnowszą wersję L.OS i działa spoko nie licząc tego że czasem jadąc do innego miasta niby zasięg jest ale internet nie łączy wtedy tylko wystarczy wyłączyć i włączyć transfer danych i działa. Nigdy nie było problemu aby ktoś nie mógł się do mnie dodzwonić
GeraltPL Opublikowano 20 Września 2019 Opublikowano 20 Września 2019 Możliwe, że problemem nie jest sam telefon, ale przynajmniej po części operator. Ostatnio w podróży też miałem problem z działaniem Internetu, nie można było zrobić nic poza połączeniem telefonicznym. Dla porównania redmi 5 plus z kartą T-Mobile nie miał najmniejszego problemu w tym samym czasie. Żona z kartą Play też ma problem z Internetem w podróży, a używa redmi note 5. Wnioskuję więc, że to nie wina smartfona, a operatora. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi