Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cały dzień jest ok, bateria siada bardzo powoli. Do przedwczoraj wytrzymywała mi 4 dni. Od dwóch dni dokładnie po północy coś się dzieje że bateria leci na łeb na szyję. Do rana rozładowuje się do zera prawie. Co może być przyczyną? W dzień jest ok. Pokazuje że system Android najwięcej pobiera. No i że jest wybudzony cały czas pomimo że ekran zgaszony

Screenshot_2019-09-14-05-23-51-897_com.miui.securitycenter.png

Opublikowano

Mi zawsze też leci dużo baterii przez noc. Ja to rozwiązałem tak, że zawsze przed snem wchodzę w ostatnie aplikacje i wszystko zamykam, wtedy jest normalnie.

Może bateria się tak rozładowuje przez np. synchronizację w nocy. Ustaw sobie w zadaniach, żeby na noc włączało się oszczędzanie baterii.

Opublikowano

Aktualizacje Android i MIUI, pobierają się w nocy, jak to jest zaznaczone, ja to wyłączyłem, sam sprawdzam dostępność aktualizacji, aplikacje Google działają cały czas, synchronizacja danych w chmurze, zabiłem to wszystko, bateria nie jest drenowana tak mocno.

Opublikowano (edytowane)

Wyczyściłem pamięc podreczną usług google, sklepu itp. Wyłaczyłem skanowanie wifi. Odinstalowałem podejrzany widżet pogodowy. Dzisiaj w nocy spadło 4%. Poprzednie noce to 70% baterii spadało a smartfon był az ciepły. Nie wiem co pomogło z tych rzeczy.

Edytowane przez symforian
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...