mZerOo Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 (edytowane) Witam, mam taki problem i prosił bym o pomoc, w tamtym tygodniu zakupiłem Mi 9T Pro na niemieckim Amazonie telefon ma wgrany Europejski ROM oznaczony numerem 10.3.1.0. Niestety nie ma wgranych aplikacji MI takich jak telefon czy kontakty tylko zamienniki od googla, próbowałem je doinstalować poprzez apk bo telefon posiada przecież xiaomi framework, niestety kończy się to crash’em. Temat pojawił się już na "MI Community" niestety aktualnie bez żadnego rozwiązania Edytowane 30 Sierpnia 2019 przez mZerOo 1
Zenderable Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Póki co masz trzy opcje: odblokować bootloader i zainstalować indyjski ROM, który będzie miał aplikacje systemowe, ale brak NFC poczekać aż zostanie udostępniony Global/Global EEA, pobrać i wgrać na czysto np. przez MI Flash ...po prostu czekać na aktualizację Niestety na razie nic nie zrobisz, bo Xiaomi nadal nie udostępniło możliwości pobierania z ich strony softu dla MI 9T Pro. Edit. Na xda ktoś udostępnił: https://forum.xda-developers.com/k20-pro/how-to/rom-miui-10-3-1-0-global-eea-fastboot-t3962880. Możesz pobrać i instalować przez Mi Flash z opcją "Clean All". Odblokowany bootloader wymagany. Nie daję też gwarancji, że to naprawi problem - może to być po prostu błąd tej wersji oprogramowania. Ewentualnie masz wgrany syfMIUI. Czy w trakcie uruchamiania urządzenia masz napis "Unlocked" w dolnej części? @mZerOo Wpisz tutaj swoje dane: https://www.mi.com/global/verify/#/en/tab/imei Edit2. Na xda piszą, że po prostu 10.3.1.0 w wersji EEA nie ma aplikacji Xiaomi. Najprawdopodobniej to jest błąd. Musisz czekać na aktualizację.
mZerOo Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2019 dzięki wielkie za info, jak wspomniałeś prawdopodobnie jest to błąd w tej wersji oprogramowania.
Rekomendowane odpowiedzi