Cieplasek Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 (edited) Witam. Mam takie pytanie. Poszukuję aplikacji ( mam zainstalowany Magisk Manager,) która zmieniał by mi gdy mam włączony internet wifi , sieć komórkową z LTE na 3g . Edited August 27, 2019 by Cieplasek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cieplasek Posted August 28, 2019 Author Share Posted August 28, 2019 Witam. Znalazłem rozwiązanie. Może komuś się przyda. Zainstalowałem Xposed + GravityBox a w nim jest funkcja smart radio . I to jest to czego potrzebowałem. Pozdrawiam serdecznie Opis smart radio " Opcja ta pozwala na automatyczne dobieranie trybu połączenia z siecią komórkową w zależności od połączenia z siecią Wi-Fi. Słowem: jeżeli korzystamy z sieci bezprzewodowej, połączenie komórkowe może zostać automatycznie przełączone w tryb 2G. Gdy wyjdziemy z zasięgu Wi-Fi, transmisja zostanie przełączona w szybszy, choć bardziej wymagający pod względem energii tryb 3G. Podobnie może to działać w kontekście działania ekranu – telefon będzie pracował w trybie 2G do momentu aż włączymy ekran i go odblokujemy. " 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted August 28, 2019 Share Posted August 28, 2019 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts