robertnik Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 Zdarzyło się że obsługa medialna nie dotarła, wypadek samochodowy... Mimo to chciałem udokumentować imprezę. Wyciągnąłem mój nowiutki Note LTE, włączyłem nagrywanie i... ciemno jak w... u afroamerykanina. Po telefonach nie spodziewam się jakiejś ekstra jakości, no ale litości, nie aż tak źle. Sample nagrane Xiaomi Redmi Note LTE. Nagrane Nokią 920 W przypadki Nokii widać że jest po prostu źle i że sobie nie radzi, ale w przypadku Note wogóle nie ma o czym mówić. On niestety nie kręci nawet złych nagrań, tylko nieczytelne plamy. To mój egzemplarz ma taką przypadłość, jest wadliwy, czy to taka chińska myśl technologiczna?
igoor1983 Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) Note lte ma średni aparat. Mówię średni bo widziałem o wiele gorsze w innych smartfon ach. Lepszy obiektyw o wiele ma np redmi 1s i napewno tez redmi 2. Czekam jaki A para t będzie w note 1s ale prawdopodobnie lepszy niż ten chińczyk w note mtk i note lte Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Edytowane 2 Lutego 2015 przez igoor1983
robertnik Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) Aparat aparatem, w filmie wykorzystywana jest tylko część matrycy. Matryca to zaś materiał światłoczyły i niestety do tej z mojego Note dociera zbyt mało światła, jak bym włożył do przezroczystej, ale barwionej reklamówi i włączył nagrywanie. Z telefonu jestem zadowolony, z baterii nawet bardzo, ale jak spróbowałem nagrywać to się załamałem. Jak wcześniej pisałem nie spodziewałem się wiele, złą jakość też bym przeżył. Jednak w tym wypadku nie jest źle tylko tragicznie. Nagranie jest kompletnie nieczytelne. W pubie oczywiście nie było jasno, to nie studio filmowe. Niemniej Note całkowicie położył nagranie. Wygląda jak z piwnicy przy świeczce. Edytowane 2 Lutego 2015 przez robertnik
dyzio Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 (edytowane) Też uważam że aparaty to największa porażka , nie dorastają apratowi z iphona 3 nie mówiąc już o 4 letniej iphone4 który używka kosztuje z 400zł a mam wrażenie że xiaomi dojdzie do tego poziomu za 3-4 lata jak nie później Ogólnie i tak jak jestem na wycieczce to mam normalny aprat lub lustrzankę a ten z telefonu to jakby pomocniczy Edytowane 5 Lutego 2015 przez dyzio
m4ci3k_sz Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 Też uważam że aparaty to największa porażka , nie dorastają apratowi z iphona 3 nie mówiąc już o 4 letniej iphone4 który używka kosztuje z 400zł a mam wrażenie że xiaomi dojdzie do tego poziomu za 3-4 lata jak nie później Ogólnie i tak jak jestem na wycieczce to mam normalny aprat lub lustrzankę a ten z telefonu to jakby pomocniczy No z tym ip4 to się nie zgodzę, ja moim Note lte zrobiłem lepsze zdjęcie niż kolega ip4
avish Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 IPhone to flagowiec a note lte to budżetowiec. IPhone ma aparat od sonego. Mi3, mi3 i mi note'y też mają od sonego... Apple nie produkuje aparatów.
igoor1983 Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 Jakiś czas temu gdzieś tu pisałem o aparacie w iPhone 5s bo się nim trochę pobawiłem i jednym słowem rewelacja a reszta aparatów w telefonach którymi się bawiłem (samsung note 3, samsung s5) jest żenująco słaba w porównaniu tak więc aparatu takiego note lte nawet nie powinno się porównywać Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi