Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

miałem ten telefon i co 2-3 dni wyskakiwał mi komunikat o problemie z kartą SD i była konieczność jej formatowania. Tak się złożyło, że oddałem go synowi, a sobie kupiłem następny, z tą różnicą, że ma większą pamięć ram. Kupiłem sobie nową kartę SD - Samsung EVO Plus 32GB. No i niespodzianka... Komunikat o konieczności formatowania SD znowu zaczął wyskakiwać. Co prawda znacznie rzadziej (może 1-2 razy w tygodniu), ale jednak. To jakiś znany błąd, czy mam takiego pecha? Można ten problem jakoś rozwiązać raz na zawsze?

Screenshot_20190712-092916_1.png

Edytowane przez Tomasz_pb
Opublikowano

Próbowałeś formatować najpierw ext4 a potem znowu na znany format , albo problem występuje po stronie telefonu i chyba tu leży wina , nie chce ci doradzać aby wszystko czyścić ale sam musisz zdecydować .

Wysłane z mojego Oppo Reno przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nic nie robiłem. Wsadzałem zawsze kupioną kartę od razu do telefonu,  on ją wykrywał i pytał standardowo jak ma być używana - przerabiałem te 2 warianty: jako rozszerzenie pamięci i jako pamięć przenośna. Też po pewnym czasie występował błąd. Na tym drugim telefonie już tylko jako przenośna.

Myślałem, że skoro mam ten błąd na 2 różnych telefonach i kartach, to jakaś popularna awaria i jest wypracowane jakieś skuteczne rozwiązanie...

Opublikowano

Zawsze naprawiam na Linuxie dyski innymi narzędziami w delegacji wożę stary komp i go formatowalem i działa a w domu mam kompa i padł Windows a Linux działa ,na nim 5 partycji i wszystko chwila ,jepac windows

Wysłane z mojego Oppo Reno przy użyciu Tapatalka