Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Piszę z pytaniem ponieważ ostatnio pierwszy raz w moim Mi8 musiałem zrzucić video na komputer i zauważyłem, a raczej usłyszałem, że dźwięk nagrał się tylko mono, tylko jeden kanał.

Można to usłyszeć odtwarzając nagrane video przez podłączone słuchawki w telefonie lub właśnie na zrzucając na komputer. Dzieje się tak samo przy różnych parametrach nagrywania: 4K30,60FPS, FHD...

Mi8 vMIUI: Global 10.3.3

Czy ktoś z Was ma podobnie ?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Właśnie dziś to zauważyłem. Mam tak samo jak ty. Dla przykładu podaje link. Można sobie przesłuchać. Dźwięk słyszalny na słuchawkach jakby z jednego kanału, dodatkowo dziwne szumy i trzaski. Ktoś ma pomysł? 

https://photos.app.goo.gl/VWojDC7CSDjScDvp6

Opublikowano

Potwierdzam, mam tak samo na ROMie 9.11.7. Drugi kanał gra jednak wyjątkowo cicho, niezależnie od użytej aplikacji. Ostatnie nagranie na dwa kanały mam z 16 października, czyli działało do ROMu 9.10.11 lub 9.10.17, od 3 listopada nagrywa tylko jeden kanał. 

Opublikowano

Panowie , mam rozwiązanie ale dopiero sprawdzę czy to na pewno to jak wrócę do domu i odtworze film na słuchawkach. Okazało się że naklejając skórkę na tył telefonu i za razem boki i górę zapomniałem żeby odkleić małą górna dziurkę hahaha. Trochę fail zważywszy na fakt że jest to dziurka odpowiedzialna za redukcję szumów oraz dźwięk stereo w nagraniach wideo