ferris74 Opublikowano 8 Lipca 2019 Opublikowano 8 Lipca 2019 Witajcie, mam problem z automatyczną jasnością ekranu, w ciemniejszym pomieszczeniu telefon świruje jak na filmiku. Nie nagrało się, że zmienia się również jasność co jest denerwujące. Ktoś z Was tak miał? Systemowy menadżer pulpitu — kopia_Trim.mp4
Noe51 Opublikowano 18 Lipca 2019 Opublikowano 18 Lipca 2019 (edytowane) Mam ten sam problem chyba co Ty... Kupiłem tel kilka dni temu i dziś zauważyłem że w ciemniejszych pomieszczeniach wyświetlacz nagle ciemnieje i po chwili się rozjaśnia do prawidłowego poziomu. Odpalając menu diagnostyczne (Light sensor) widać jak wartość DAC spada od czasu do czasu do zera co powoduje ściemnienie ekranu i wraca potem do normy. Sytuacja nie dzieje się jak jest np. bardzo jasno czyli na dworze w słoneczny dzień. Robiąc test tego czujnika poprzez zakrycie ręką i odsłonięcie w w/w menu wychodzi że jest ok - spada stopniowo wartość DAC, ciemnieje ekran i potem na odwrót po zabraniu ręki - wzrasta DAC i rozjaśnia się ekran. Obstawiam błąd systemowy a nie sprzętowy. Niestety od razu zaktualizowałem wersję do 10.2.9.0 i nie wiem czy miałem na poprzedniej to samo. Jaką Ty masz wersję systemu? Ps. Mógłby ktoś potwierdzić moja teorię? Niech ktoś odpali w pomieszczeniu w/w test tego czujnika i sprawdzi czy wartość DAC spada do zera co jakiś czas ewentualnie połóżcie telefon na stole i zerknijcie na belę czy wskaźnik poziomu jasności spada i się podnosi - tak jak kolega wyżej nagrał... napiszcie jaka wersja softu. Ps.2 Dziś zauważyłem że na YT w/w nie ma miejsca albo zdarza się bardzo zadko i tego nie zauważam - to by chyba potwierdzało że coś softwerowo jest nie tak Edytowane 19 Lipca 2019 przez Noe51
Sebba Opublikowano 25 Lipca 2019 Opublikowano 25 Lipca 2019 (edytowane) Potwierdzam to co napisano wyżej. Mam dokładnie tak samo jak na filmiku. Niedawno zostałem szczęśliwym posiadaczem Mi9SE i po za słabą baterią w porównaniu do wysłużonego Redmi 3s najbardziej denerwuje mnie właśnie te nagłe ściemnianie ekranu. Puki co radze sobie wyłączając w pomieszczeniach i pochmurny dzień automatyczną jasność a w słońcu na ślepo ją włączam. W słoneczny dzień nic się nie ściemnia ale to może dlatego że jest cały czas na max. Mam nadzieje że to tylko problem softu i zostanie w przyszłości poprawiony. Wersja MIUI Global 10.2 / Stabilna 10.2.2.0 (PFBMIXM) Edytowane 25 Lipca 2019 przez Sebba
Noe51 Opublikowano 25 Lipca 2019 Opublikowano 25 Lipca 2019 6 godzin temu, dzidexx napisał: Nie zostanie naprawiony. Być może system nauczy się twoich preferencji. System i kernel są do bani. Jest szansa że nie każdy egzemplarz z oficjalnej dystrybucji PL ma te wadę? Kupiłem w sklepie MM i na pewno mam gwarancję a i może uda mi się wymienić bo nie upłyną okres 14 dni tylko czy ma to sens szukać "dobrej sztuki"?
Noe51 Opublikowano 25 Lipca 2019 Opublikowano 25 Lipca 2019 41 minut temu, dzidexx napisał: Ps. Wyłącz DC dimming(migotanie) efekt będzie słabszy). W mojej wersji oficjalnej EU chyba nie ma albo nie potrafię jej u siebie znaleźć... w opcjach programistycznych też
Noe51 Opublikowano 25 Lipca 2019 Opublikowano 25 Lipca 2019 1 minutę temu, dzidexx napisał: Wyświetlacz - ogranicz migotanie. Nie wiem czy jest w Global. Nie ma...
Noe51 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Dostałem dziś aktualizacje do 10.3.4.0 i po jej zainstalowaniu oraz paru testach na szybko wydaje się że problem zniknął... przynajmniej u mnie Jak ktoś ma możliwość to proszę potwierdzić moje przypuszczenia
Rekomendowane odpowiedzi