bekba Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Witam. Jestem nowym posiadaczem Xiaomi MI4. moj problem polega na tym ze nie mogę uruchomić sklepu play. usunęlem konto google w telefonie i w aplikacji otworzyłem ją za nowo zalogowalem sie na istniejące konto na nowo po czym otwiera sie ale nie do końca, kręci się kółko i nie pojawiają aplikacje nie mozna nic sciągnąć. prosze o pomoc.
bekba Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2015 (edytowane) Spróbuj wyczyścić dane aplikacjiniestety też juz próbowałem i w dalszym ciagu nie działa. A wygląda to tak. Edytowane 27 Stycznia 2015 przez bekba
Grzesiuso Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Moim zdaniem zostaje opcja przywrócenia ustawień fabrycznych, kiedyś tak miałem na LG L9.
bekba Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2015 Moim zdaniem zostaje opcja przywrócenia ustawień fabrycznych, kiedyś tak miałem na LG L9. nie pomogło. problem dalej taki sam. kurcze nowy telefon i juz cos nie działa. nic nie mogę zainstalować i cała radość z nowego sprzętu prysła.
avish Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Ale ciągle się kręci czy w końcu wyskakuje jakiś komunikat? Wszystko inne związane z internetem na telefonie działa (chociażby sama przeglądarka)? Może poczekaj dłużej..powinien jakiś komunikat wyskoczyć.. Np brak połączenia czy coś
bekba Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2015 Ale ciągle się kręci czy w końcu wyskakuje jakiś komunikat? Wszystko inne związane z internetem na telefonie działa (chociażby sama przeglądarka)? Może poczekaj dłużej..powinien jakiś komunikat wyskoczyć.. Np brak połączenia czy coś teraz mi znowu wyskakuje RPC:S-7:AEC-0. nie pomaga usuniecie konta i założenie od nowa i czyszczenie danych aplikacji. aplikacja nie chciała zadziałac jak wymusilem zatrzymanie(wtedy po wpisaniu konta google kręciła sie klepsydra i dalej nic). próbuje wszystkiego i nic nie pomaga. aktualnie wyskakuje ww błąd.
bekba Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2015 (edytowane) tak miui 5.1.23. wiem ze kogo nie boli temu powoli ale chciał bym sie juz cieszyc nowym telefonem wiec prosił bym o jakieś rady. jeśli trzeba by usunąć sklep play to jak to zrobić i jak go z powrotem pozniej zainstalowac? Edytowane 27 Stycznia 2015 przez bekba
thomas Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Na pakiecie danych też problem występuje? Wysłano z MI3
bekba Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2015 Na pakiecie danych też problem występuje? Wysłano z MI3 też występuje.
thomas Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 też występuje. Co do czyszczenia danych aplikacji, to czyściłeś tylko dane sklepu Google, czy coś w stylu tego filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=bg69AGMS6Lw ?
bekba Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2015 Co do czyszczenia danych aplikacji, to czyściłeś tylko dane sklepu Google, czy coś w stylu tego filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=bg69AGMS6Lw ? widziałem filmik i zrobiłem tak jak w nim. cały czas ten sam błąd. zaczynam żałować zakupu tego telefonu. taki wychwalony a nikt mi nie potrafi pomoc. z samsungiem s5 napewno by nie było takich problemów.
kulig007 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 No bez jaj, przecież to nie wina telefonu. Ja jak mialem takie ciągłe ładowanie w GP, to robiłem wipe cache i dalvik w recovery i po reboocie działało. PS. A skoro ten s5 będzie lepszy, bez błędów, to odkupię ten 'uszkodzony' mi4! Mi2s powered by sMIUI
bekba Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2015 fajnie tylko nikt mi nie potrafi pomóc. chodzi o to ze nowy telefon powinien byc bezproblemowy nie uważacie? pozatym jak chcesz mi pomóc to napisz mi krok po kroku co mam zrobić bo rzucanie hasłami mi nie pomoże. zrobiłem tak jak w tym filmiku i dalej nic.
kulig007 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 ''... wyłączamy telefon, naciskamy długo klawisze: głośność-góra (volume-up) i zasilanie (Power). Puszczamy Power w momencie zobaczenia loga MI (błyśnie na biało). Trzymamy dalej przycisk głośności aż pojawi się recovery. '' Wybierz j. angielski, zrób wipe cache i reboot to system x ( LATEST ), czyli ostatni na którym byłeś. Mi2s powered by sMIUI
bekba Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2015 ''... wyłączamy telefon, naciskamy długo klawisze: głośność-góra (volume-up) i zasilanie (Power). Puszczamy Power w momencie zobaczenia loga MI (błyśnie na biało). Trzymamy dalej przycisk głośności aż pojawi się recovery. '' Wybierz j. angielski, zrób wipe cache i reboot to system x ( LATEST ), czyli ostatni na którym byłeś. Mi2s powered by sMIUI no niestety nie pomogło. problem dalej jest podobny. zrobiłem tak jak mi radziłes. teraz nie wyświetla sie strona głowna sklepu play tylko pasek wyszukiwania. po wpisaniu dowolnej aplikacji i naciśnieciu zainstaluj nic sie nie dzieje. błąd nie wyskakuje ani aplikacja sie nie instaluje. uprzedzając pytanie limit pobierania mam ustawiony na ''bez limitu''
avish Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Nikt nie potrafi pomoc bo to nietypowy problem, ale spokojnie przecież na pewno się uda. Jak to nie pomoże spróbuj od nowa zainstalować system, btw. jak kupiłeś telefon to już miałeś wgrane miuipolska?
andrzej78 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Ja bym jeszcze spróbował wyczyścić dane lub nawet całkiem odinstalować Usługi Google Play. Mam wrażenie, że kiedyś miałem podobne problemy z Google Play po przywróceniu backupu Usług GP. Na pewno to nie zaszkodzi, a może pomóc. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
kulig007 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 (edytowane) No to zostaje chyba tylko reinstalacja systemu. Pobierz na nowo, odpowiedni plik z romem (może wcześniej pobrał się z błędem) i wgraj go zgodnie z instrukcją na MIUI Polska. Możliwe, że też potrzebne będzie wipe data (czyli dane z tel fruu) Mi2s powered by sMIUI --edit-- Ja bym jeszcze spróbował wyczyścić dane lub nawet całkiem odinstalować Usługi Google Play. Mam wrażenie, że kiedyś miałem podobne problemy z Google Play po przywróceniu backupu Usług GP. Na pewno to nie zaszkodzi, a może pomóc. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Ale jak już zrobił wipe cache, to nic nie pomoże mu czyszczenie danych app. Edytowane 27 Stycznia 2015 przez kulig007
bekba Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2015 (edytowane) miałem to wgrane miui polska. fajnie teraz mam kupe roboty tymbardziej ze tego nie robiłem nigdy i musze wgrywac nowy system. nie wiem co to;wipe data (czyli dane z tel fruu) .Jak odinstalować usługi google play? Ok dałem radę pomogło przywrócenie systemu do poprzedniej wersji wyczyszczenie danych we wszystkich aplikacjach zwiazanych z pobieraniem i usługach google play, usuniecie konta google i stworzenie nowego. do tego momentu nie działało ale zresetowałem tel i jak ręką odiął. dziekuje wam za pomoc:) Edytowane 27 Stycznia 2015 przez bekba
avish Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 No ale teraz masz wersje 5.1.16 systemu? Czuję że jeśli tak to już sobie odpuscisz 5.1.23...
bekba Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2015 No ale teraz masz wersje 5.1.16 systemu? Czuję że jeśli tak to już sobie odpuscisz 5.1.23... mam ..5.1.23 odziwo...
Rekomendowane odpowiedzi