Pan_Gnief Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Sytuacja jest następująca, bardzo dużo smsuje, i czasami zdarza się tak, że wiadomość wcale nie dochodzi do odbiorcy, jednak nie to jest najdziwniejsze, po kilku dniach od takiego niedostarczonego smsa, podczas kolejnej wymiany smsów wszystko idzie zgodnie z planem, raporty przychodzą normalnie. Jednak odbiorca dostaję dziwnego smsa, po prośbie o przesłanie go, okazuje się że ten sms jest złożeniem 2 smsów: jednego który był wysłany kilka dni wcześniej (ja nie otrzymałem raportu a odbiorca nie otrzymał smsa) oraz smsa który został wysłany niedawno (raport otrzymałem a sms nie dotarł w takiej wersji jak powinien). Poniżej załączam zdjęcie jak to wygląda. Taka sytuacja zdarzyła mi się już drugi raz. Redmi 1S. MIUI 43
Dominik Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Moim zdaniem to raczej wina leży po stronie operatora. Proponowałbym, żebyś wykonał test na innym telefonie, jeśli problem nadal będzie się pojawiał zyskasz pewność, że telefon nie ma tutaj nic do rzeczy. Na twoim miejscu zanotowałbym kiedy wystąpiły te anomalie i zwrócił się pisemnie (najlepiej mailem) do operatora z prośbą o analizę, podając mu kiedy dokładnie wystąpiły problemy (podaj numer docelowy, czas wysłania, czas otrzymania raportu).
kendi Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 (edited) U mnie też takie coś występuje, ale tylko jeśli moja dziewczyna używa starego Galaxy Ace, kilka dni temu do niego wróciła i problem powrócił Edited January 27, 2015 by kendi
Recommended Posts