Skocz do zawartości

Gruby Problem - Bootloop Na 1,5 Rocznym Telefonie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Korzystałem ze swojego telefonu jak gdyby nigdy nic, i nagle pojawił się reset gdy wyłączałem głupie Wi-Fi przez pasek powiadomień. Potem drugi reset i zacząłem się martwić. Trzeci już rozwiał wątpliwości - bootloop.

Wystarczy włożona bateria i telefon włącza i wyłącza się bez końca. Nawet nie wiem czy to bootloop, bo logo Xiaomi pojawia się na moment, wyłączony ekran miga na przemian niczym lampki świąteczne.

Podejrzewałem że wcisnął mi się na stałe przycisk, który włącza ekran ale pogrzebałem i chyba nie. Chociaż gdy telefon jest w pętli to samo przytrzymanie Volume- sprawia, że pojawia się logo fastboota (które znika bo telefon i tak sie w kółko resetuje i tak). WIęc skoro nie musze wciskac wlacznika by wywołać fastboota moze moj przycisk naprawde jest wcisniety?

Co w ogóle moge zrobić teraz z telefonem?

Po podłączeniu go na USB do komputera z i bez baterii jest to samo. Bootloop pełną parą.

Nie mam więcej do dodania, ale sytuacja jest chyba poważna i generalnie jestem poirytowany.

///Nie wiem, które miałem MIUI ale:
MIUI V5 jakoś z października.
NIE downgradowałem MIUI.
NIE upadł mi mocno telefon o ziemię tuż przed pojawieniem się bootloopa.

Proszę o sensowne podejście i merytoryczne wypowiedzi.

• Like 1
Opublikowano

Jak zachowuje się przycisk blokady (przy zdjętej tylnej klapce oczywiście) telefonu? Klika tak samo jak te wyżej od głośności? Może faktycznie jakoś się wcisnął, próbowałeś go jakoś odcisnąć szpilką, pęsetą itp?

Opublikowano

Jak zachowuje się przycisk blokady (przy zdjętej tylnej klapce oczywiście) telefonu? Klika tak samo jak te wyżej od głośności? Może faktycznie jakoś się wcisnął, próbowałeś go jakoś odcisnąć szpilką, pęsetą itp?

Normalnie mogę go wcisnąć.

Jeszcze z ciekawych rzeczy to po włożeniu baterii pierwszy raz logo jest na całkiem długo, ale nastepne uruchomienia to już krótkie miganie logo i wyłączonego ekranu.

Opublikowano

Spróbuj rozkręcić telefon i zdjąć tylną ramkę obudowy. Dojdziesz do płyty. Na płycie są w miejsach przycisków takie gumki. Lubią spaść przy demontażu ale to nic. Być może jakoś gumka się niefortunnie zgięła i dociska przełącznik?

Dziwi mnie to zachowanie w fastboot. Bo jak już się wejdzie w fastboot to wyjście wymaga długiego naciśnięcia power a tu mówisz, że szybko z niego wychodzi? 

Opublikowano

Spróbuj rozkręcić telefon i zdjąć tylną ramkę obudowy. Dojdziesz do płyty. Na płycie są w miejsach przycisków takie gumki. Lubią spaść przy demontażu ale to nic. Być może jakoś gumka się niefortunnie zgięła i dociska przełącznik?

Dziwi mnie to zachowanie w fastboot. Bo jak już się wejdzie w fastboot to wyjście wymaga długiego naciśnięcia power a tu mówisz, że szybko z niego wychodzi? 

To jest tak, że:

wkładam baterię/podłączam telefon bez baterii do USB:

- pierwszy raz jest logo Mi i mogę wcisnąć Volume- by było logo fastboota

- pierwszy raz trwa niemal tak długo, że spodziewałbym się logo MIUI Polska i wczytanego systemu.

- potem telefon się resetuje i mamy logo Mi, które pojawia się na krótko i kolejny reset, pętla. mogę w tej pętli wcisnąć sobie Volume- by na moment mignęło mi logo Fastboota ale nic z tego nie wynika.

Kurczę, gdzie ja dostanę taki mały śrubokręcik teraz. :D

Opublikowano (edytowane)

Daję pod pod postem, bo update:
- rozkręciłem, przyciski OK.

- nie wiem co może to powodować.

Jakiś serwis jest w stanie to zrobić czy już po ptakach?

EDIT: Rozkręciłem jeszcze raz, powciskałem śrubokrętem przycisk Power i wymęczyłem go, podmieniłem gumkę na gumkę z Volume+ i działa. :D

Edytowane przez TheDoom
Opublikowano

Te gumki mnie zawsze wkurzają bo wypadają przy np składaniu telefonu. Nowe modele od Mi3 mają już ładnie taśmę z przyciskami i mocowanie na krawędzi obudowy.

Wysłane z MI4

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...