raj Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) Używam Sima prywatnego i służbowego, na służbowym mam pakiet danych więc on jest w slocie 1 i w ustawieniach w zarządzaniu simem dane są ustawione na SIM1. Wszystko było ładnie i działało ale zmieniłem pracę i oddałem służbowy sim. Przełożyłem prywatny SIM do pierwszego slotu i przez kilka dni z niego ciągnąłem dane. Po kilku dniach dostałem SIM z nowej pracy i prywatny sim wrócił do slot2, służbowy poszedł do slot 1, w ustawieniach dane na slot 1. Tylko, że teraz po każdym wyłączeniu dostępu do danych (np. w trybie nocnym czy oszczędzania) po ponownym włączeniu w ustawieniach dla danych wskazywany jest SIM2, przez co dane lecą z mojego prywatnego sima i oczywiście z EDGE. Muszę wejść w ustawienia, przestawić SIm a po kolejnym restarcie aktywności to samo od nowa. Ma ktoś pomysł o co może chodzić? Edytowane 16 Stycznia 2015 przez raj
wasabi Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Ja sobie z tym poradziłem wpisując absurdalne dane dla sima z którego nie chciałem się łączyć. Tak czasami jest gdy się wszystko ustawi i zamienia karty, a potem nie resetuje ustawień.
raj Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2015 A gdzie te absurdalne dane wpisałeś? APN?
dyzio Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Też mam ten sam problem. Które ustawienia zresetować ? Ogólnie on zawsze wrzuca mi drugi slot jako pakiet danych po wyłączeniu WIFI
mrosi Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 U mnie jest inny problem. Mam dwie karty od "Pomarańczowych". Jedna "telefoniczna", druga do Internetu bezprzewodowego, włożone do stosownych slotów. Po krótkim czasie używania, ta z netem przestaje działać. Co ciekawe w budynkach. Czyżby więc ten slot WCDMA miał słabszą antenę...?
wasabi Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 (edytowane) W ustawieniach APN wpisałem jakieś bzdury i teraz jest ok. Po prostu karta np. Orange ma GPRS i jak niema zasięgu na WCDMA to włącza 2kartę. można wyłączyć zupełnie internet na karcie do dzwonienia w Orange. Tak mam u żony. Przez kilka dni nie zwracała uwagi, że niema capcha od Aero, dopiero rachunek pokazał,.że.gdzieś wzięło 20zł. Trzeba sprawdzić, czy na 2 karcie. Tej do netu nie jest ustawione tylko WCDMA czy podobnie. Tak, by preferował szybszy net, ale aby mógł schodzić do GPRS. Edytowane 19 Stycznia 2015 przez wasabi 1
raj Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2015 Trzeba sprawdzić, czy na 2 karcie. Tej do netu nie jest ustawione tylko WCDMA czy podobnie. Tak, by preferował szybszy net, ale aby mógł schodzić do GPRS. A gdzie to można sprawdzić? Gdzieś w ustawieniach czy tylko u operatora?
wasabi Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Preferowany typ sieci. W ustawieniach sieci komórkowych. Edytowane 20 Stycznia 2015 przez wasabi 1
Rekomendowane odpowiedzi